• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
инсталирах горелка на - грейко - 15.11.2013. за 40 дни консумацията беше 980кг. горя само пелети от слънчоглед.отоплявам 100 кв. ще пусна и самите настройки следващия път.
LazarGanev - "Велик майстор"
nasko atanasov написа:
инсталирах горелка на - грейко - 15.11.2013. за 40 дни консумацията беше 980кг. горя само пелети от слънчоглед.отоплявам 100 кв. ще пусна и самите настройки следващия път.
Смятам че е добър резултат, още повече с евтини пелети. На каква цена си ги взел? Добър избор на горелка за малка отопляема площ и за изгаряне на нестандартни пелети с високо пепелно съдържание. Колкото до настройките - добре е да ги споделиш в ТАЗИ тема за да са по-лесни за намиране от конкретно интересуващите се собственици на такива горелки
Горелка " Грейко" 8 - 23 / kw Пелети от слънчогледова люспа закупени ноември - 2013 год. цена - 150 лв. / тон . Един чувал който го наричат - Бик Бек - тежи от порядъка на 900 - 1000 кг. Първия Бек тежеше 980 кг. Той гореше отлично. Но имаше и доста пепел от самите пелетите. По време на работата два пъти се получи задръстване на големия шнек който покачва пелетити. Задръстване не е точната дума. Бункера за насипване на пелети ми е един бидон от - 120 литра. За 10 дена тази пепел от пелетите слиза ниско долу и когато шнека почне да качва пелети идва момент той взима и тази пепел която е множко. Направих си едно сито и сега всяко насипване го отсявам малко е играчка но досега няма проблеми. Купих 2 бек декември - 920 кг. цена 180лв / тон. Видимо пелета беше по-едър като дебелина и дължина и по-чист откъм пепел. Започнах да насипвам от него. Ноооооо не беше като първия. Пелетите горяха по-бавно и падаха в огнището като живи въглени. Последваха нови настройки на горелката - вдигане на времето на шнека който качва и намаляване на времето за подаване на пелети към горелката за горене. Резултата е изгаряне но и ниска температура до 48 / 51 / 52 градуса. Сменихме гарнитурата като се съмнявах че е изгоряла и пропуска въздух тъй като въздуха трябва да преминава през отворите на главата на горелката и той се пилее. Но същия резултат. От първия Бек ми бяха останали около 10 кофи пелети. Следваща проба изваждане на пелетите от бидона до дъно / НЕ СИ КУПУВАЙТЕ 120 ЛИТРОВ БИДОН НЯМА ИЗПРАЗВАНЕ ТРУДНО СТИГАНЕ ДО ДЪНОТО / насипване от старите старт - ОК-
За пръв път пиша и не можах да си продължа писанието та продължавам. Та проблема бе в пелетити. Купих 3 Бек - 920 кг. / 180лв. Този е по-дребна пелета. Сега работи 2 кофи от - 3 БЕК - И 1 кофа = / 12 литра / от - 2 БЕК . При нас правят и агропелети та взех за всеки случай 10 чувала от тях като в бидона добавям 6 шепи от тях. РАБОТИ. ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ПЕЛЕТАТА. -- ПЪРВОНАЧАЛНИТЕ НАСТРОЙКИ ПРИ МЕН БЯХА. LOF - 30 / HEA - 620 / BIN - 100 / CY 1 - 50 / CY 2 - 52 / LO 1 - 2.8 / LO 2 - 3.5 / BOV - 14 / T- n - 70 / SEF - 999 / SEL - 750 / СЕГА - CY 2 - 57 / T-n - 65 / . T-n е намалена понеже не се спеше в спалнята. Доволен съм само като си спомня изряване палене цепене въглища. Горелката сме я направили да работи с два режима на работа / по часовник и както е нагласена тя /. Часовника е по ваше желание за палене и изгасване.Котела е правен с вертикални панели отдолу огнището е на водна риза. Ако мога с нещо да помогна -- ОК -- . УСПЕХ НА ВСИЧКИ . ЗАСЛУЖАВА СИ .
filmatoplo - майстор
:? Нали Грейко се справяше със всякакви пелети.
VLADO66 - майстор
filmatoplo написа:
:? Нали Грейко се справяше със всякакви пелети.
На тази Грейко, а RB :wink:
filmatoplo - майстор
Ако е за стария модел , моля да ме извините :wink: .
Мой приятел монтира грейко по-голямата като киловати на Виадрус около 50/60 киловата на горната врата но не вдигаше големи градуси. Той отоплява магазин и складова база около 350 - 400 кв/м. Като е монтирал 3 вътрешни тела на колонен климатик - 60 - и 3 тела - 24. На телата майстор бутна електрониката за намаляване на оборотите. Какво изсмукване на топлина става.Последва монтаж на долната врата и поставяне на специални чугунени плочи които са за виадрус като котела стана 3 ходов. Купи дървесни пелети 1 тон - 300 лв но след като спре горелката се получава изстиване на изгорялата пепел и тя се слепва става като пясак с малко цимент. Около една шепа и при следващо палене тя трябва да се извади от горелката. Тази модел горелка съм свидетел че работи с пелети от - дървесина / слънчоглед / слама + чаревични кочани + стевло от царевица /.
feikot - специалист
Няколко пъти съм споменавал за проблема ми с най-големия радиатор,че не може да стопли добре (даже никак) стаята в която се намира,а като мощност и цифри съм го презапасил поне с 30%. Стигнах до 3 решения,да не кажа 4,посъветвайте ме кое е най-доброто.
1- Да преместя изхода на "студената" вода на диагонал от топлата (сега са от едната страна)
2- Да добавя още ребра
3- Да вдигна температурата на котела (във всички други стаи е перфектно)
4- Да сложа конвектор (такава беше първоначалната идея,но "майстор" ми каза,че ще върши работа)

Сега особено в по-хладните дни съм го пуснал на 4 и първо,че не спира,второ,че в стаята все едно се е стоплила като се готви.Направо си е хладно. Половината радиатор е горещ не се пипа,а към края пак е топъл,но се сравнително по-малко.
В двете спални термоглавите стоят на 3 или точката преди 3 и е 22 градуса,третата просто работи да се стопли,не се обитава,но този...нищо не върши,дали не трябваше още един радиатор в другия край на стаята не знам...
filmatoplo - майстор
Колко квадрата беше стаята ,колко и какви глидери , каква температура на водата минава през радиатора :) .
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39

Тема "Мнение и съвет за котел + горелка (пелети)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: