• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
Здравейте, съфорумци!
Имам дървообработваща машинка като габроските. Изработена е от листов материал. Желая да и направя борапарат.Моля,който разполага с такъв борапарат да даде инфо за размери, скица или снимки за начина на действие,закрепване, управление. Искам да го изработя сам.
Благодаря Ви предварително!
ZEDYCUS - майстор
Това е борапарат на 5 операционна машина - http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 2&start=20
Има разлика в закрепването с три операционната, иначе принципа е същият.
profesionalist_wood - майстор
Да не разводнявам форума,ще ползвам на колегата темата.
Препоръчайте ми какво свредло да ползвам на борапарата си на моя Рачо Ковача,все пак са 3000 оборота.
Ще правя общи неща-рамки,врати и др.
ZEDYCUS - майстор
Много ти е странен въпроса- какво от това че е 3000об? Всички бормашини работят на около 3000 оборота(може и повече) и може да сложиш каквато бургия ти побере патронника, на Рачо е до 13мм. Аз слагам максимум 16мм с престъргана опашка да влезе в патронника. Използвам само такива за пробиване на метал, мисля че са по здрави и износоустойчиви.
ZEDYCUS - майстор
Ето ти един готов комплект бургии на добра цена, даже ще спестиш и от стругар, престъргани са за обикновен патронник до 13мм. Изображение http://prodavalnik.com/burgii-i39569779
mavryt4o - майстор
ZEDYCUS написа:
Ето ти един готов комплект бургии на добра цена, даже ще спестиш и от стругар, престъргани са за обикновен патронник до 13мм. Изображение http://prodavalnik.com/burgii-i39569779
не ми е ясно още но не е ли по-лесно да се правят отвори с прав фрезер на борапарата в место с бургия ако трябва и странично дълбане
ZEDYCUS - майстор
Фрезера работи при 10000-20000 оборота, а на Рачо са само 3000. Предполагам ще се счупи при по голямо подаване. Не съм пробвал. :partyman:
Здравейте колеги,
За да не правя нова тема, ще използвам тази.
Имам от скоро триоперационна дървообработваща машина Рачо Ковача.

Трябва да сменя патронника на борапарата, понеже старият се е заварил и не помръдва, но не знам дали се сваля с избиване или с друг чалъм.
Ще ми кажете ли какъв е правилният начин за демонтирането му.

Благодаря Ви предварително.
profesionalist_wood - майстор
Пръсваш с WD 40 и чакаш да попие маслото и така няколко пъти после застопоряваш вала и въртиш напред назад патронника с ключ за маслен филтър напред- назад и се изважда,въпроса е да не разцентроваш лагерите на вала
myster_g написа:
Здравейте колеги,
За да не правя нова тема, ще използвам тази.
Имам от скоро триоперационна дървообработваща машина Рачо Ковача.

Трябва да сменя патронника на борапарата, понеже старият се е заварил и не помръдва, но не знам дали се сваля с избиване или с друг чалъм.
Ще ми кажете ли какъв е правилният начин за демонтирането му.

Благодаря Ви предварително.
Патронника е на конус.Отваряш го максимално и навиваш имбусен болт 6мм.докато се извади.
  • 1
  • 2

Тема "въпрос за борапарат" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: