Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hakama - специалист
Търся решение за простoр в банята, за сам човек, ръчно пране.
Ще е окачен на тръба (парно), дрехите ще се разположат радиално на тръбата (в радиус 40-50см), тя е на 2см от фаянсова стена. Има добра тяга отдушникът. Има възможност и за вентилатор. Така ще е до пролетта.

2. Мисля и за простор, който ще е на южната фасада на една от стаите. Отваря се средния прозорец само, така че ще трябва да е с макари. Ширината е 3м, може би 5 въжета ще са нужни.

Колко ще ми струва монтажа на един (или два Г-образни винкелни конструкции за простор (от алпинист)? Едната мога да я захвана за парапета на балкона, но другата няма как, може отстрани да се пресегна, но ще е по-къс с 50см. ет6 (от 8). Ето къде може да се пробият два отвора (вертикално, мисля че ще стане, ако е прекалено скъп монтажа на челната повърхност.:

Варианта с жълтите дупки - е по-лесен за монтаж след това (на винкел), но ме съмнява дали няма да се отчупи ръба на панела?

Изображение
nanobanano - специалист
Нещо такова няма ли да е по-добре? Изображение Може би ще трябва някакъв винкел за да не се закача на дограмата и да трябва да седи отворено.
miroton - майстор
Дупките ще издържат,но наи много можеш да сложиш 2 въжета,ще ти стигнат тъи като е ръчно пране.
radius - майстор
Може да свалиш стъклопакета и да работиш в ъгъла. Аз на алуминиева дограма така направих като ми трябваше достъп - неотваряема част, няма какво да се закамява, свалих пакета, свърших си работата и после го монтирах.
PCL82 - майстор
Чичо ми си е направил прост верикален простор точно на тръбите в банята.
Представлява стълбичка от алуминиеви тръби от стари телевизонни антени окачени на две въженца в краищата. Най-горе двете носещи въженца се събират и се завързват за тръбата. Разстоянието между две тръби е около 25-30см, а дължината на тръбите около 50см.
За да има хубав вид тръбите са облечени с цветен пластмасов шлаух, а на краищата са нахлузени гумички от капкомери.
hakama - специалист
Външния трябва да побира 1-2 перални.

За вътрешния, мисля нещо с тръби, но това със стълбата не ме кефи, понеже дрехите ще се спластят, трябва да е примерно един-два реда по 4-5 лъча, въпроса е че изработването ми се струва трудоемко.
В нета успях да намеря само това, но ми се струва малък и неудобен:
простор

Ето каква ми е идеята: Изображение
miroton - майстор
hakama написа:
Търся решение за простoр в банята, за сам човек, ръчно пране.

нали беше ръчно а сега 1-2 перални?

отвънка няма да събереш нищо
hakama - специалист
Вътрешния е за ръчно, а външния за мен - на южната фасада.
А за ръчното - пролетта мисля да монтирам едно просторче на северната фасада, да си има всеки простор и така.

Тема "Съвет за простор (вертикален и външен)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: