Най - вълнуващия въпрос зимно време.
В къщата не се живее постоянно и през зимата системата трябва да се изпразва.
Стефан - майстор
Ако някога ми се наложи да си правя отоплителна система с котел, мисля, че ще я заредя с антифриз. Така, де! Дал съм примерно няколко хилядарки за нея, мога да дам още малко. И няма да ми се налага да я източвам и да се притеснявам дали няма да замръзне.
Прав ли съм?
masteradmin - майстор
Сега разбирам защо по центъра сменят маслата на колите безплатно. :)
Горят го печки за отопление.
Стефан - майстор
masteradmin, отклоняваш се от темата! Въпроса не е горивото, а флуида, използван за топлоносител!!!
Duke_BG - специалист
и аз си мисля че е по-добре да се зареди с антифриз - трансформаторното масло има по-голям вискозитет, а при ниски температури нема да замръзне но ще стане на желе и ще ти е доста трудно да раздвижиш системата.

а ако имаш и циркулационна помпа рискуваш да я претовариш

все пак 1 литър концентрат антифриз не струва чак толкова много
donchoddd - помощник
Duke_BG написа:
и аз си мисля че е по-добре да се зареди с антифриз - трансформаторното масло има по-голям вискозитет, а при ниски температури нема да замръзне но ще стане на желе и ще ти е доста трудно да раздвижиш системата.

а ако имаш и циркулационна помпа рискуваш да я претовариш

все пак 1 литър концентрат антифриз не струва чак толкова много
Извинявай Duke_BG но виждал ли си трансформаторно масло
то е с много нисък визкозитет по рядко е от най-фалшивото олио от магазините така че и на студ-а няма да стане на желе в никакъв случай гаранция.
Duke_BG - специалист
сложи едно бурканче във фризера и пак ще говорим
при тези системи се използват ротационни помпи предвидени за вода и всяка промяна във визкозитете на флуида ги затормозява
donchoddd - помощник
Duke_BG написа:
сложи едно бурканче във фризера и пак ще говорим
при тези системи се използват ротационни помпи предвидени за вода и всяка промяна във визкозитете на флуида ги затормозява
сложих във фризера трансформаторно масло и стоя 24 часа вътре и да ти кажа почти не се повиши визкозитета на маслото поне видимо не.

Тема "трансформаторно масло" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: