Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ten
Привет на всички форумци. Имам питане за материала на буферния съд. Трябва да купувам и се чудя (за неръждаем само мечтая). Дори марковите ако през тях не минава битова вода са направени от стоманена ламарина без покритие. Като и серпентината (за соларна инсталация ) също е от стомана без покритие. Абе ясно че като водата която се върти в него не се обновява и не постъпва нов кислород за да корозира буфера ама.........??? Та има ли някой впечатление в годините такъв съд не корозира ли бързо?
PCL82 - майстор
За такъв съд нямам опит, но отворена отоплителна инсталация с черни тръби е като нова след 30 години. Важно е винаги системата да е била пълна, обезвъздушена и бедна на кислород.
Може да се добяват инхибитори против корозия към водата, каквито слагат в антифризите.
Andri01 - майстор
Допълнителния съд на системата ми е от черна ламарина емайлиран от вътре.Емайлирането ми излезе някъде към 10лв.
vrangelov - специалист
Andri01 написа:
Допълнителния съд на системата ми е от черна ламарина емайлиран от вътре.Емайлирането ми излезе някъде към 10лв.

Може ли малко подробности около емайлирането, колега? Как става, къде се ходи, колко е голям този съд и т.н.?
Andri01 - майстор
Във Варна го извършват в Елдом-инвест-където правят бойлерите. Аз го занесох в сервиза им и след 2 дена го взех от там.А иначе самия съд е"направи си сам" - ламарина 3мм,с 4 отвора 1/2" и капак.
Благодаря на PCL82 за отговора. Никой друг ли няма впечатления :?: :?:

Тема "Буфер - корозия?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: