Привет, купих малко букови пелети уж. Изгорих няколко чувала горяха наистина по-бавно/може и само така да ми е изглеждало/, отидох и купих 1 тон. Започнах да ги горя, правиха много малко пепел, малко зацапваха стъклото ама бял кахър. Горя ги в печка с водна риза 24kw на Екофорест Испания.Имам 3 лоста, които чистят нагара по тръбите с водата, които стоят над огъня. След месец лостовете не можех да ги дърпам на студено, като я запаля по-силничко и явно тоя нагар се поразтапяше и дърпах лостовете, няколко дни по-късно вече нямаха помръдване. Изчистих печката основно с Меглио, спрях да горя гадните пелети. Вчера обаче ми се пречиха два чувала и взех да сипвам по малко, да ги смесвам с хубави пелети. Днес не можах да мръдна лостовете. Дали пелетите са толкова лоши? Какво да ги правя тия гадните пелети?
Може би имам малка грешка, но вие ще кажете, водата на парното е между 40 -50 градуса, на 50 градуса, минава на минимум, просто вкъщи е достатъчно топло, а жената иска все да вижда огън иначе и става студено
. При тези настройки съм горил пелети на Баумакс/австрийско-румънските/ и на Средна гора АД Стара Загора и не съм имал проблем, може би буковите пелети им трябва по-голяма температура или просто имат слепващи вещества или кори?!
Може би имам малка грешка, но вие ще кажете, водата на парното е между 40 -50 градуса, на 50 градуса, минава на минимум, просто вкъщи е достатъчно топло, а жената иска все да вижда огън иначе и става студено