• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Напишете въпрос свързан със санирането.
profy - специалист
marian1 написа:
Ами виж тогава и го питай подробно за всичко - щото така само казал - нищо не значи - нека ти разкаже подробно кое как и чак тогава разказвай - защото може да има нещо което е забравил да каже.....
Съвършено правилно.
Ahmakov написа:
Ами виж тогава и прочети подробно за всичко - щото така само попитал - нищо не значи - нека прочете подробно кое как и чак тогава питай - защото може да има нещо което е забравил да прочете.....

http://www.h-b.com/index.php?main_page= ... ucts_id=85

.......
Да видим кой какво е чул-недочул, разбрал-неразбрал, чел-недочел.

Основният предмет на дейност на щатската фирма HOHMAN & BARNARD INC. се отнася до усилени зидарии чрез хоризонтални анкерни и укрепващи системи.
В сайта на фирмата са показани 22 фирмени системи за усилване на зидарии, с по 2-3 и повече варианти.
Приложимостта е при изграждане на високи сгради - търговски и жилищни, както и на художествен интериорен зид - голи тухли;
естествено подобни решения имат приложение и при промишлени обекти.
Усилването на зидариите чрез хоризонтални метални системи безусловно формира наличие на метални топлинни мостове между двете стени,
твърде много на брой на единица площ.
И не е проява на инженерна компетентност да се говори изобщо за целево формиране на топлоизолационен въздушен слой в случая,
елиминирайки същността на усилените зидарии, камо ли да се демонстрират картинки на усилени зидарии, представени като въздушни топлоизолации.

Представената система 270-ML Ladder Adjustable Eye-Wire или сходните MIGHTY-LOK ™, 170-ML Truss Adjustable Eye-Wire, 170-ML Truss Adjustable
Eye-Wire w / SIS, или коя да е от останалите 2 системи на високоякостна зидария, е предназначена за изграждане на усилена противоземетръсна зидария,
чиято въздушна кухина няма нищо общо с претенции за въздушна изолация.

Разположените във въздушната кухина хоризонтални метални елементи са предназначени да поемат енергията на вертикални и хоризонтални земни трусове,
естествено и на ветрово натоварване при високите сгради, без това да се отрази на тухлените зидове.
А металните елементи трябва да са разположени във въздушна кухина за да имат еластичността на демпфери.
Ahmakov - специалист
Четенето и евентуалното осмисляне на написаното, е желателно дори и за тези, които имат претенции, че са завършили университета в Делхи, Индия.
Темата е "Въздушен джоб между стиропор и стена.Има ли смисъл".
На първата страница се коментира, как и с какво да се изпълни дистанцирането.
Svezar написа:
... на обекти в Германия са ги карали задължително да има 5см въздушен джоб между стената и изолацията,все си мисля че германците не са тъп народ !
И тук следва посочването на сайт, където може да се види какво представлява системата и как и с какво да се изпълни. Да никак не е зле да последваш съвета ми...
Ahmakov написа:
Ами виж тогава и прочети подробно за всичко - щото така само попитал - нищо не значи - нека прочете подробно кое как и чак тогава питай - защото може да има нещо което е забравил да прочете...
А това, че някой, като види нещо написано от мен, се впуска да прави литературен разбор по картинка, без картинка си е лично негов проблем.
profy написа:
...Усилването на зидариите чрез хоризонтални метални системи безусловно формира наличие на метални топлинни мостове между двете стени,
твърде много на брой на единица площ...
На разглежданата система, това въобще не и пречи, а защо ли?
profy написа:
...високоякостна зидария, е предназначена за изграждане на усилена противоземетръсна зидария...
Имаш нещо против използването на усилена противоземетръсна зидария?

Относно коментарите, дали въздуха е изолатор.
profy написа:
...Липсва - докладвано пред еди коя си катедра, научен съвет или поне експертен съвет, или представено от академик, липсва и рецензия/становище.
За сега е докладвана пред форума "Направи сам".
А защо ?
Интересно кой ли докладва пред другия форум?
Имам някакви съмнения, тъй като само някой говорещ английски, като тъмно зелен, може да направи транскрипция на Subject като сабжа.
profy написа:
...За интересуващите се, критични бележки, ако щете - рецензия, има на следния линк http://bgremonti.com/forum/viewtopic.ph ... 117#p52117...
Каква е причината да бъде докладвано в друг форум, какво пречеше да се отговори тук в темата?

Прави впечатление, че бягаш от конкретни цифри, а говориш така само по принцип. Прочете ли въобще, какво се коментира във въпросния доклад, провери ли какво са изчислявали, че даде такива категорични становища.
Би ли споделил, за жилищна сграда, при какви стойности на "кухина" критерия на Грасхоф = 200. След това, би ли обяснил, при това положение, за какъв процес ще имаме право да говорим, след като критерия на Нуселт = 1?
И размера на 10 молекули по височина, дълбочина или по широчина го вземаш?
Напълно в твои стил, конкретен отговор няма да има.
А извинявай, забравих да те поздравя.
Аве "зомбар" :lol: :gott: :klatsch: .
8180 - майстор
Ивинете, ако смущавам високата Ви дискусия, ама да попитам:

1. Има ли шанс, някой да вземе отношение по темата или да затривам?
2. Това "зомбар" плънка за Баница ли е ?
VLADO66 - майстор
Аз съм и дал мнението по назад,а то е че технологично е трудно изпълнимо и скъпо със съмнителен/теоретичен и практически :) / ефект.Нямам какво да добавя.
Ahmakov - специалист
В линка, който съм дал, има решение на въпроса, а доколко може да се изпълни, зависи само от автора на темата.
Иначе и аз съм предложил да теглиш една метла, по нагоре някъде.
Ти вечерял ли си? Каква плънка на баница? 8180 ти си Велик Везир на Зомбария и не знаеш :lol: :lol: :lol: .
Не е моя идеята, нека автора сподели. Ако е много срамежлив, тогава може да дам и аз някаква яснота по въпроса.
unicata - специалист
Здравейте, аз още на втора страница се отказах да го правя това, тъй като явно тая няма да стане според всички вас. сега забелязах че са се появили още 2 страници който изчетох с интерес, но пък за сметка на интереса се забатачих в термини и физични закони, и се оплетох като пиле в калчища, тъй като хората само казват щото еди кой си закон казва че няма да стане, но никой не казва какво гласи съответния закон, докато го проуча и съм забравил до ктъде съм по темата и след малко друго научно име изскача, хайде пак да видим кой е пък тоя физик, и в крайна сметка дифузия, конвекция, лъчение, някакви стени дето имат въздушен джоб ама май не за изолация а за друга цел, в германия некъв конструктор дето иска джоб, ама неказва защо.
В крайна сметка това е направи си сам, демек би трябвало да се обясни на човек защо тая нема да стане ама така че да го разбере, а аз се имах за интелигентен, оказа се че не съм щото се обърках още повече!
Та, ако обичате дали може някой без да се закача и заяжда, да обясни на мен(простия) ако по-обширно до какво заключение стигнахте след 4 страници писане? и защо?
Благодаря.
ПС
и както е казал Айнщайн: Ако не можеш да обясниш нещо на дете значи ти сами не го разбираш.
8180 - майстор
Ahmakov написа:
Не е моя идеята, нека автора сподели.
Еми, Авторът сподели. За съжаление оценката му съвпада с моята.

И к`во пра`им сега?
gechev - специалист
Как кво правим? Заменяме стиропора с лек полистиролбетон, който няма да изгори или стопи на повече от 60 градуса. Залепваме за четворка тухла плоча от полистиролбетон с дебелина 10 см и плоча с дебелина 8 см. На последната оставяме джоб от 2 см кухина. Тази с кухината ще е обрамчена с полистиролбетонно лепило за адхезия към тухлата, което ще премахне убежденията за нездравина. После двете проби нагряваме на една температура. Искам свидетели. Материалите са от мен. Няма формули и теории, а на практика ще се видят резултатите. Готовите да участват в опита да се обадят на телефона ми или на лични. Залагам на изолацията с въздушен джоб. Правих миналата пролет такъв опит. Разликата не е малка 11 градуса. Искам свидетели.
Svezar - специалист
А защо дограмите си играят да ги правят двойни и тройни /за стъклопакета говоря/ а не слагат просто по-дебело стъкло,дали пък не е заради въздуха /или какъвто газ ползват/ затворен между тях които се явява изолатор ?? Не съм специалист,просто си разсъждавам !
8180 - майстор
gechev написа:
Залагам на изолацията с въздушен джоб. Правих миналата пролет такъв опит. Разликата не е малка 11 градуса. Искам свидетели.
Записвам се за свидетел или каквото там се учреди.
Супер подходящ съм :) като заинтересуван неутрален - фен съм на Тивит и скептик по темата.
Близо съм и мога да помогна физически за построяването на постановката за експеримента при читав и коректен проект. За последното си запазвам правото на оценка и евентуална критика.

П.П. Гечев, ако са сериозни намеренията ти, отвори нарочна тема - да не спамим повече тук.
Вярвам, че би спомогнал и на Колегите Профи, Ахмаков и Академил (с кратко участие в нашия Форум) и др. да проверят тезите си на практика.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Въздушен джоб между стиропор и стена. Има ли смисъл?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: