• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 127
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
val303 - специалист
feikot
Здравей Бях ти обещал да снимам контролера. Горелката я взех за 1850лв доколкото си спомням.

Прикачен файл

DSC00096.JPG
Choch - специалист
@val303 справи ли се с настройването на горелката?
val303 - специалист
Choch
Горе долу. Мисля че ми се поизясниха нещата,но имам още да уча.
plastkomfort - специалист
И къде ти беше проблема сподели може да помогнеш на някой.
val303 - специалист
plastkomfort
Проблема все още си го има. Просто базирайки се на съветите ви,за който благодаря,свалих малко разхода. Понамалих въздуха и на 100 и на 10%. Намалих и мощноста,защото се оказва,че и на по малка мощност горелката се справя. Сега сам на 16кв. Ако мога да помогна на някой,не бих му препоръчал да слага горелка на котел като моя. Защото според мен КПД му е много малко за работа на пелети.
plastkomfort - специалист
С колко въздух си сега?
Choch - специалист
val303
живо ме интересува начина на преграждане с тези 3 реда огнеупорни тухли,за които ставаше дума в един от първите ти постове...при виадрус се слага една чугунена плоча,която симулирала 3ти ход(трънки-без водна риза и 10 плочи да се сложат все таки)
Защо си се узрял в котела?Ако си мислиш че с някой стоманен котел от този тип https://encrypted-tbn1.gstatic.com/imag ... KhPgBSBaqw разхода ти ще падне двойно се лъжеш :wink:
val303 - специалист
plastkomfort написа:
С колко въздух си сега?
Сега съм с 20 на 10% и 45 на 100%
val303 - специалист
Choch написа:
val303
живо ме интересува начина на преграждане с тези 3 реда огнеупорни тухли,за които ставаше дума в един от първите ти постове...при виадрус се слага една чугунена плоча,която симулирала 3ти ход(трънки-без водна риза и 10 плочи да се сложат все таки)
Защо си се узрял в котела?Ако си мислиш че с някой стоманен котел от този тип https://encrypted-tbn1.gstatic.com/imag ... KhPgBSBaqw разхода ти ще падне двойно се лъжеш :wink:
Лошото е че сега немога да снимам преградите за да ги видиш,но ще ти ги нарисувам и ще ги кача,ако не ти е спешно. Този котел който си качил,доколкото разбирам е комбиниран за пелети и въглища. Имам оферта за един поръчков котел 6 ходов само за пелети,но засега незнам ще мисля.
Choch - специалист
котела който съм ти дал за пример е 3ходов за тв.гориво.За пелети-горелката се монтира на долната врата,но това не го прави пелетен котел...
колкото до поръчковия котел-6пъти димните газове минават и топлят водна риза?Ако е така-колко е дълбок този котел ,аджеба?
Не ми отговори защо си се взрял в котела като главен виновник...котела ти е хубав и според мен се вкарваш в някакви ненужни филми,но ти си знаеш...моя котел е по скапан от твоя...
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 127

Тема "IVG S 40" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: