• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 121
Съвети за начинаещи готвачи.
kuger - майстор
Отзивите бяха много положителни :-D
Имаше и един отрицателен - малко било
Sof - специалист
Колеги ЧНГ и за много години !

Евала за хубавата и вкусна тема !

С нея се връщам в спомените си когато Дядото и Бабата бяха живи, колеха се прасета и правеха по същият начин суджуци и пъстарма.
Ех, в добрите стари времена.
Незнам дали аз някога ще възстановя тази стара вкусна традиция.
stiv1961 - майстор
А пък аз/ и не само аз де/ тази вечер съм на диета :-D

Прикачен файл

100120142340.jpg
big_death - специалист
Днес се пости бе Стиви - петък е :) :partyman:
Stefan_62 - майстор
Ето и първото зареждане на мезелици за 2014г :lol: . телешки суджук, свинска рибица и телешки шол.
Изображение
Изображение
Изображение
Този път реших телешкият шол да го напудря със сухи подправки, а не да го намажа с паста. Пропорцията на подправките е същата, само дето чесъна е на прах и добавих една с.л. "Пикантина за скара" за проба. Мястото за сушене също е сменено /поради високите температури и огряването на терасата от слънцето/ ги окичих долу в механата, където ги обдухва целодневно един вентилатор :lol: Отзиви след 10-на дена :lol: :drinkers:
stiv1961 - майстор
Ухааа, супер. А бе какво става с това време, цяла седмица на село 13-15 градуса. Наложи се да вкарам всичко в хладилника.
Stefan_62 - майстор
stiv1961 написа:
А бе какво става с това време, цяла седмица на село 13-15 градуса. Наложи се да вкарам всичко в хладилника.
То и при нас е нещо такова. До преди два дена не можехме да се виждаме от мъгла, а сега като напекло едно слънце и стана едно топличко, като пролет :lol:. То за мезелиците ще му намерим цаката, ама лошото е, че ще подлъже растенията и недай си боже да свие по-нататък някой студ ще стане едно мазило, че няма да има и материал на лято за ракийца :lol: .Ама ний да сме живи и здрави. :drinkers:
stiv1961 - майстор
Даа, и в друга тема бях писал, тук в Стара Загора мъгла а на село пролет :) Даже в Казанлък имаше температурен рекорд- 16 градуса. А моя дрян е напъпил, гледам и прасковата отива натам :?
Stefan_62 - майстор
Ами божа работа природа, каквото стане. Сега мисля за мезелиците кога ще станат :lol:
stiv1961 - майстор
Първата серия излезе на бял свят :)
Прикачен файл:
130120142341.jpg
Цяла седмица изкараха в хладилника :? , искат още една идея твърдост, ноооо сърце юнашко не трае :-D :partyman: Иначе на вкус са....както каза жената ,, свършващи"/ а не ,, съвършени"/ :-D
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 121

Тема "Домашен майсторлък - месна диета :-D" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: