Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
fichtenweg - специалист
:arrow:
Последна промяна от fichtenweg на пет фев 08, 2008 10:35 pm, променено общо 1 път.
fichtenweg написа:
а стандартно ли е иначе изводите за топлата и студената вода да са съответно отляво и отдясно
Ами до колкото разбра по-късно това е някакъв стандарт - топлата вляво, студената вдясно. Но на много места (включително и новото строителство) не се спазвало стриктно. По принцип този термостат позволявал обръщане на изводите, но си е свързано със разглобяване и подмяна на елемента. Което си е излишна играчка.
Относно гаранцията и там както навсякъде си е 5 години.
fichtenweg - специалист
От GROHE Австрия казват, че за да се свържат топлата и студената вода обратно - студената отляво и топлата отдясно - в смеситела трябва да се постави термостат с обратна посока на действие
крум - специалист
Антония написа:
Забравих да кажа: Крум е купил подобно Paffoni за около 220 лева, ама наскоро били вдигнали цените с 50%, та май ще излезе около 350 лева в момента.
Едно малко доуточнение:
Нашите смесители не са с термостат! Изрично държахме да са без такава джаджа. Така че 220 лв, ама за смесител без термостат (с всички други екстри - порцеланови глави, добър финиш, прекрасен дизайн...и най-важното - точно каквито си ги прдставяхме и ги търсихме)
Иначе Пафони имат и термостатни батерии. Само че там цените не знам как са...
fichtenweg - специалист
крум написа:
Едно малко доуточнение:
Нашите смесители не са с термостат! Изрично държахме да са без такава джаджа.
Здр. Крум,

имаш ли някакви конкретни съображения против термостатните смесители, или просто ги смяташ за излишен лукс
Антония - специалист
Не съм разбрала правилно, а се обаждам... Извинете за заблуждаващата информация, повече няма да правя така :|
крум - специалист
Конкретни - да, но субективни.

Батериите ни са на 1/4 оборот и са много прецизни - страхотно удоволствие ми доставя да си наглася температурата.
При все, че не всеки път се къпя с еднаква по температура вода - веднъж предпочитам гореща, друг път предпочитам по-хладка (в зависимост от това как съм спал например).
В този случай термобатерията се обезсмисля - настава безкрайно цъкане, докато си нагласиш желаната температура.
В допълнение жената се къпе с поне 3 градуса по-топла вода от мене, което за мене си е чисто щавене... да речем, че на този проблем има решение - просто всеки път проверяваш на какви градуси е оставил последния ползвал батерията.
Но това пак си е някакъв вид излишно действие.

Не на последно място, всички термобатерии са ми грозни.

Единственият случай, в който смятам, че е оправдано използването им, е наистина в многоетажното строителство - доста неприятно е да ти "смръзнат" настроението, докато си целия насапунисан...
Само че аз съм в къща, захранването с вода е дублирано с хидрофор и налягането е гарантирано мин. 3 атмосфери.

П.С. Антония, няма проблеми - аз нали за това съм тук - да разсея заблудата овреме :)
fichtenweg - специалист
благодаря Круме,

това доста добре обяснява нещата. Новото ни жилище се намира във вход с общо 36 партамента и всеки път като чета мнения като твоето (а те не са никак малко) се убеждавам за пореден път в необходимостта от термостатен смесител.

@Антония - ако не беше твоят пост, може би Крум нямаше да се включи в темата
Антония - специалист
Мога да се включа с малко полезно инфо за термобатериите, което получих вчера от магазините на Оряхово. Първо, влязох в Декор Център, където предлагат Grohe. Моделът с пластмасовите ръкохватки струва 257 лева, а този с металните -- 358 лева, защото освен това имал технология, която предпазвала батерията от нагряване. Честно казано, тази технология не ме интересува много (ТЕЦът не пуска водата гореща така или иначе), обаче ръкохватките са видимо по-красиви и ги усещаш някак много по-стабилни. Погледнах вариантите и в Арт Баня -- имаше ги споменатите Grohe на приблизително същите цени, но предложиха и някакви Арманд (или нещо подобно, не го видях написано, а само чух името от консултанта, та може да не е съвсем правилно) срещу 202 лева. Понеже бях висяла с часове в проклетия магазин, бях питала за всяко едно нещо по няколко пъти и бях разгледала всеки каталог от кора до кора, клюкарствайки за живота, вселената и всичко останало, консултантът ме чувстваше едва ли не като роднина, та си позволяваше да подава и вътрешно-фирмени тайни. В случая се оказа, че въпросните Арманд са бранд на Grohe, предназначен за по-слабите от финансова гледна точка пазари. Правели се на същата поточна линия като Grohe, от същите части и дори на външен вид са АБСОЛЮТНО същите. Не искали да ги продават в България обаче, затова ги вкарвали в страната с паралелен внос. И затова са само 202 лева.

Моделите на Hansa и Roca бяха над 600 лева и дори не си дадох труда да ги запиша в строителния тефтер :)
XpacTa - специалист
Може ли когато някой си сложи такава термобатерия да даде повече инфо за ползването й. Най-вече ме интересува в какъв обхват позволява регулиране на температурата - ако да кажем съм фен на контрастните душове - дали позволява да се пусне изцяло само студената вода (независимо от температурата й). Също така ми е интересно как се справя с източването на водата (или да кажем при спиране на подаването на топла вода). Примерно докато няма топла вода си пуска студена и когато "дойде" вече гласи точната температура или какво?

Тема "Grohtherm 1000" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: