• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
Той май повече акцентираше на електромера. Ми ко и знак от метрология има
lz1wvm - специалист
Дааа,външното табло,на което нямам снимка,е също с един автоматичен предпазител.

ПС не акцентирам,това са ми снимките.
MIRO_073 - майстор
На отговорни места немеца слага първо бушоните и след това авт. прекъсвач. Няма значение Сименс ли е или мименс. Затова SIEMENS е една от малкото фирми с пълната гама със стопяеми предпазители.
lz1wvm - специалист
Какво значи на отговорно место.Снимките са от частен дом,захранен с трифазен ток.Инсталацията е правена 2008 година.
MIRO_073 - майстор
Ами има различни категории абонати. Един частен дом или абонат може ли да се сравни с една болница или химически завод или рафинерия или училище или...Това значи отговорно място
lz1wvm - специалист
Аха,разбрах.Значи на болница слагаме стопяем предпазител,щото другия му нямаме вяра,или може да не изключи,и го слагаме на частен дом.
Ами представи си,че изгори стопяемия предпазител на болницата(поради някаква си причина).Питаш ли ги Германците дали имат резервни,за да отстранят проблема навреме. :partyman:
hidrazin - майстор
Мислех че си говорим за домашни жилищни инсталации? Вече никой, никъде не проектира и не слага там стопяеми предпазители. За болниците не знам. Ако имат собствено трафо, ще имат и стопяеми предпазители но не винтови а ВП-та и високоволтови. Това се отнася и за химическите и други заводи с голяма консумация и захранване на средно и високо напрежение.
Стопяеми слагат и на много големи зарядни за акумулатори като например в Profitec 2000s на AEG. Но и там са от типа на ВП-тата - СЛП.
http://www.rvip.ru/ups/AEG/1323/1640/do ... 41.shtml#3
В постояннотокови захранващи вериги - да. Ама и там винтови не съм срещал в новите изделия.
Честно казано няма си идея къде още се използват винтови мрежови предпазители. :?
:partyman:
jekasus - майстор
Човека си има една къщурка, а вие след малко ще стигнете до АЕЦ :razz:
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Мислех че си говорим за домашни жилищни инсталации? Вече никой, никъде не проектира и не слага там стопяеми предпазители.
Всички стопяеми предпазители действат на един и същи принцип, само опаковката им е различна. И всички могат да бъдат замостени с тел, както и автоматичните предпазители. Голямото предимство се проявява във факта, че не можеш да сложиш лепило на чопчето на здрав витлов предпазител, да мушкаш клечки и подобни, както при АП-тата. Няма движещи се части, които да компрометират системата. На мен всички предпазители в жилището ми са витлови. Дори когато ми се е налагало да добавям в таблото съм слагал витлови. Витловите са много грозни и заемат място заедно с вложката и може би е крайно време да бъдат заменени. Но не от друго, а от друг тип стопяеми предпазители. Ако погледнеш малко по-старите апартаментни табла, ще видиш че въпреки че предпазителите на кръговете са автоматични, главният предпазител е стопяем, от витлов тип.
Не знам за болницата, но също толкова лошо ще ми бъде да изгоря жив в болницата, колкото да изгоря жив у дома си.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
... И всички могат да бъдат замостени с тел, както и автоматичните предпазители...
Ти чуваш ли се какви ги ръсиш? Ти у вас ако искаш си сложи витлов и на нулата да се от токовете с нулева последователност. :lol: Само на хората недей да даваш такива съвети. Много табла има запалени именно от такива витлови предпазители.
Наистина жив си изгорял. :)
:partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 20

Тема "Въпроси за табло с предпазители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: