• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak - майстор
Прикачен файл:
6944030S.jpg
Извинявам се, извинявам се, извинявам се. Досега си мислех, че говорим за "манипулиране" при което АП не може да изключи. А това май няма да включи.
Абе ти добре ли си? Поне чети постовете, които публикуваш. Разбери, много знания ти се губят. И за този форум си ОПАСЕН
Приключвам до тук.
MIRO_073 - майстор
Junak написа:
Прикачен файл:
6944030S.jpg
Извинявам се, извинявам се, извинявам се. Досега си мислех, че говорим за "манипулиране" при което АП не може да изключи. А това май няма да включи.
Абе ти добре ли си? Поне чети постовете, които публикуваш. Разбери, много знания ти се губят. И за този форум си ОПАСЕН
Приключвам до тук.
Откъде го изрови тоя ментак??? :shock:
Junak - майстор
Ми не знам. Питай thinkpad, той го постна :-D Виж по горе поста му :-D
MIRO_073 - майстор
Junak написа:
Ми не знам. Питай thinkpad, той го постна :-D Виж по горе поста му :-D
:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D =D> =D> =D>

Ако това ще ме пази от пожар слагам БУШОНИ :-D :-D :-D :-D
valentino76bs - майстор
Ако това ще ме пази от пожар слагам БУШОНИ :-D :-D :-D :-D[/quote]

И от двете са ставали пожари ,и оразмерени и изпълнени правилно.....по една или друга причина.
Да пази ГОСПОД....
thinkpad - майстор
Junak написа:
Досега си мислех, че говорим за "манипулиране" при което АП не може да изключи. А това май няма да включи.
Предлагам ти да си сложиш очилата и внимателно да прегледаш следната картинка - http://prikachi.com/images.php?images/737/6944737K.jpg И после ми кажи, че автоматичен предпазител не може да бъде замостен с парче тел. За съжаление - може. Специално за коментара за знанията - ще го оставя да мине около ушите ми, без да го коментирам. Само едно ще ти кажа - не знам за мен, но теб друго, освен кисело настроение, не съм те видял да споделяш тук. Изакваш се в дискусията, а после - "аз няма да говоря повече с тебе!"
MIRO_073 написа:
Откъде го изрови тоя ментак???
Искаш да разглобя хубаво АП ли? Ами кой ще го плати?
Junak - майстор
Ти си уникален. Само не казвай, че знаеш какво е контактна площ. :)
И викаш, това е "замостен" прекъсвач. :-D
А сега вземи да захраниш и един радиатор 2-3000W
Не се притеснявай, по принцип съм предимно позитивно настроен.
Пък и не те взимам насериозно, че да ми влияеш на настроението.
Не се заблуждавай от това, че ти отделям толкова внимание.
Ти си неспасяем случай, но се опитвам поне да предпазя другите. Доколкото мога...

P.S. Това там завряното в АП-то игла ли е? На това ли викате по вашия край "види"?
Последна промяна от Junak на съб яну 11, 2014 10:28 pm, променено общо 1 път.
DundyTheCroc - майстор
Три страници изписани за отговор, който се вмества в два реда. Човека има да слага табло с четири предпазителя и просто пита правилно ли е подбрал ампеража, а темата стана на кой му е по-най...
thinkpad - майстор
Junak написа:
Ти си уникален. Само не казвай, че знаеш какво е контактна площ.
Юнак, нито съм неспасяем случай, нито - ако си разбрал най-после, искам да дам практическо упътване за замостване на предпазител, защото знам, че ще се намери и някой да го изпробва. Идеята на този форум, нито на мен е да показвам опасни практики. Понякога обаче нещата на хартия и на практика се разминават. На хартия имаме идеализирани ситуации, на практика те не са. В случая нито поощрявам, нито имам намерение да дам начин за блокиране на изключвателната функция на автоматичен предпазител. Казвам, че е възможно. Демонстрирах само възможността. "Вида" казваме на самонарезните винтове.
И да, знам какво е контактна площ, контактен натиск, както и контактно съпротивление. Цялата ми теза до този момент е, че автоматичните предпазители не са неуязвими, нито са манна небесна. Не знам какво точно имат някои хора против стопяемите предпазители, като техният принцип на работа не оставя възможност в нормално състояние да не изключат. Модификациите са това, което може да направи почти всичко опасно, но модификации от ръката на хора, които нямат нито познания, нито умения.
galin56 - специалист
Сега ще ти кажа защо хората ползват АП а не стопяеми. По-лесна работа с тях. Какво толкова му се чудиш. Паднал е отиваш и го вдигаш. Няма нужда да се презапасяваш и разправяш всеки път с жички и патрони. Трябва ти нещо да разглобиш, по-лесно е да щракнеш АП надолу отколкото да отвиваш. А и при стопяемите знаем, че хората все нямат пари и почти никой няма резервни патрони или жички с точна стойност, ами слага тел каквато му падне под ръка и на око. За това специално за България са и много по-безопасни АП-тата. И те така...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 20

Тема "Въпроси за табло с предпазители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: