Стиви, нямам в двора толкова сериозно дърво,за да го накича, бекона излезе към 30-32 кила,а и парчетата са бая големи, та се наложи на асмалъка да ги редя....
Съвети за начинаещи готвачи.
Илчо Илиев
- майстор
414 мнения в "Опушване на месо и риба."
Илчо Илиев
- майстор
- Мнения: 1549
Класика!
Ама иска много
и най-вече....сподели с приятели 
Ама иска много
Илчо Илиев
- майстор
- Мнения: 1549
Защо почти?
Тъй както се вижда си направил нещата....
Ако нещо не ти харесва, кажи какво е и да го умуваме как да се оправи...
Иначе , съвети от мен- покривай варела за да не се губи пушека, а като имаш повечко за пушене, транжирай парчетата да са колкото може дълги, после си ги прави колкото искаш къси, или ги закачай по 2-3 едно под друго...

Тъй както се вижда си направил нещата....
Ако нещо не ти харесва, кажи какво е и да го умуваме как да се оправи...
Иначе , съвети от мен- покривай варела за да не се губи пушека, а като имаш повечко за пушене, транжирай парчетата да са колкото може дълги, после си ги прави колкото искаш къси, или ги закачай по 2-3 едно под друго...
Илчо Илиев
- майстор
- Мнения: 1549
1-2 часа повече.... ти колко време и как осоляваш?
Има значение дали и колко процента е месо и дали и колко кокали има в парчето,което искаш да опушиш...
Когато е предимно сланина се получава този проблем, остава малко безсолно...
После, ако си мислиш,че ще докараш вкуса на купеното..просто забрави, там има доста овкусители, аромати, повечко водица и други неща, които ти няма как да ги постигнеш по този начин на опушване...
Аз бях се разочаровал като теб.....
Това беше преди доста години, абе правя си аз както знам бекона,но....не е като оня на магазина и.....направих една сериозна простотия, занесох половин прасе да ми го опуши един специалист-колбасар...
Това, което се беше получило ме накара да си правя пак по стария метод,а и всички мои роднини и приятели го харесват така,а не като купеното...
До колкото се вижда от снимката с нарязаното, доста добре се е получило,а за солта...има много варианти да я докараш на твоя вкус.

Има значение дали и колко процента е месо и дали и колко кокали има в парчето,което искаш да опушиш...
Когато е предимно сланина се получава този проблем, остава малко безсолно...
После, ако си мислиш,че ще докараш вкуса на купеното..просто забрави, там има доста овкусители, аромати, повечко водица и други неща, които ти няма как да ги постигнеш по този начин на опушване...
Аз бях се разочаровал като теб.....
Това беше преди доста години, абе правя си аз както знам бекона,но....не е като оня на магазина и.....направих една сериозна простотия, занесох половин прасе да ми го опуши един специалист-колбасар...
Това, което се беше получило ме накара да си правя пак по стария метод,а и всички мои роднини и приятели го харесват така,а не като купеното...
До колкото се вижда от снимката с нарязаното, доста добре се е получило,а за солта...има много варианти да я докараш на твоя вкус.
Илчо Илиев
- майстор
- Мнения: 1549
За свинското е добре да се осолява в саламура,а за сланината може в суха сол, така си поемат колкото трябва и не се налага обезсоляване, при което става неравномерно солено....
Jawata
- напреднал
- Мнения: 40
Илчо Илиев написа:За свинското е добре да се осолява в саламура,а за сланината може в суха сол, така си поемат колкото трябва и не се налага обезсоляване, при което става неравномерно солено....Обещавам да пробвам и за резултата ще СИГНАЛИЗИРАМ тук!!! (с материал, макар и снимков)
Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература
- ↳ Връзки към Интересни сайтове
- Магазин
- ↳ Препоръки и Мнения за он-лайн магазина
- ↳ Крадeни инструменти !!!
