Най - вълнуващия въпрос зимно време.
gogoroska - напреднал
Здравейте
Искам да си закупя 120 литров бойлер със серпентина и при поредното пазаруване в магазина за ВиК видях, че се продава бойлер на Sunsystem. Попитах продавч-консултанта как са с качеството и съпоставяики ги с елдома кой би ми препоръчал, а той ми отговори така:
"Като качество Sunsystem са добри на като дизайн стандартна работа, а при елдома е обратното, пипнали са го отвън но все нещо им куца отвътре"
Кой от двата бойлера вие бихте ми препоръчали :?
Velikov - напреднал
Аз съм с елдом, хоризонтален, 80 л и съм доволен засега, нямал съм проблеми с него.
theurgist - специалист
аз в момента строч къща и чакам майстора за плочките в банята. Слад като той си тръгне отивам в магазина и си взимам един 200л Sunsystem вертикален на стойка с 2 серпентини. Лично мое мнение добри са:)
hsam - напреднал
Искам да си закупя 120 литров бойлер със серпентина и при поредното пазаруване в магазина за ВиК видях, че се продава бойлер на Sunsystem. Попитах продавч-консултанта как са с качеството и съпоставяики ги с елдома кой би ми препоръчал, а той ми отговори така:
"Като качество Sunsystem са добри на като дизайн стандартна работа, а при елдома е обратното, пипнали са го отвън но все нещо им куца отвътре"
Здравейте !Продавача е съвсем прав ! малко им куца ФАСАДАТА НА Шуменлийте иначе- когато се опитвам да убедя клиента да си монтира на сънсистем а не на елдом ,все ме питат -защо ,ами защото един Елдом 80 л. се носи съвсем спокойно докато 80л на Шумен -малко по-трудно :)
А извън майтапа серпентината на Шумен е много по-мощна от дугата а и бих Ви препоръчал по-голям бойлер(то си е ваша работа де ) но за мен лично е по-добре(е малко по-скъп е )примерно 150л за 4 човека е супер!Ако вземете на Шумен при монтажа НЕПРЕМЕНО ОТВОРЕТЕ КАПАКА НА ЕЛ.ТАБЛОТО И ПРОВЕРЕТЕ ВНИМАТЕЛНО ДАЛИ КЛЕМИТЕ НА НАГРЕВАТЕЛЯ СА ВЛЕЗЛИ В РЕГУЛАТОРА !!! Имах няколко случая с недоглеждане от производителя ! Ами стига толкова за сега !
С поздрави hsam!
plambar - помощник
За момента от "SUNSISTEM" по-добри български бойлери няма,ако смятате да го свързвате към отоплителна инсталация Ви препоръчвам бойлера да е с мантел вместо със серпентина.Работи по-добре.
nikigada - специалист
Не прави грешка да купуваш бойлер с 2 серпентини защото не топлят аз си взех на елдом и се прецаках страшно горната не топли целия обем топли от половината нагоре долу студено като от водопровода горе топло като парното сега трябва да мисля да му правя вътрешна рециркулация за да движи водата в съда за да се стопли цялата!!!! Някои ако има идея как да го направя моля да сподели!!!!

Благодаря!
gogoroska - напреднал
За момента от "SUNSISTEM" по-добри български бойлери няма,ако смятате да го свързвате към отоплителна инсталация Ви препоръчвам бойлера да е с мантел вместо със серпентина.Работи по-добре.
Нещо не разбирам :? Разгледах страницата на сънсистем и там видях бойлери със серпентина и мантел, но не и само с мантел. Да не би да се правят по поръчка? И още нещо искам да те попитам plambar, защо този с мантел е по добър от този със серпентина? Искам да съм наясно с тези неща та като отида да си го поръчам в магазина и продавача ме пита, " защо пък такъв, а не със серпентина", аз да не изпадам в глупаво положение и да вдигам рамене. Благодаря ти много, а и на всички други които ми дадохте съвет :2thumbs:
hsam - напреднал
Здравейте! Няма и да видите само с мантел защото просто не се произвеждат такива ,а защо са по-добри (е то зависи и за как ще го ползвате бойлера) единствено от гледна точка на това,че мантела обхваща вътрешния водосъдържател-->> по -голяма отоплителна площ !На практика с мантел се използува при комбинирано затопляне на бойлера --->> котле (или какво то е друго) и слънчева инсталация !
Има бойлери на ТАТРАМАТ които вътре не са от тръбна серпентина а от (забравих каксе казваше) но не е тръба !
С поздрави hsam!
plambar - помощник
Явно страницата на "SUNSYSTEM" не отразява цялата гама на моделите бойлери.Бойлера с мантел го поръчах по каталог в магазин за отоплителна техника.
Влязох в сайта и се обедих-наистина не се предлага моя модел.
ОБЕЩАВАМ ДА РАЗУЧА ПОДРОБНО
А за приемуществото на мантела-1.ГОЛЯМА ПЛОЩ,
2.МАНТЕЛА Е МОНТИРАН НА ДОЛНИТЕ 2/3 НА БАЛОНА НА БОЙЛЕРА -това означава,че подгрява целия обем
apeiron - специалист
При всички случаи е по добре с 2 серпентини.
На долната серпентина се монтира слънчевия колектор, на горната отоплителната инсталация, така слънцето пмага на отоплението. Ако нямате слънчев колектор, тогава на долната се монтира отоплителната и проблема е никакъв.
А бойлерите на "Сънсистем", както и колекторите са много добри. Аз работя с тях от 3 години, направил съм около 30-тина инсталации и проблеми не е имало и винаги работят както си трябва.

Тема "Бойлер на Sunsystem" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: