• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 83
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
5операционни са, имат и фреза. :partyman:
profesionalist_wood - майстор
Как успя да продадеш абрихта че ми стана интересно? :) и за колко пари?
markov_75 - специалист
В продавалника го пуснах на атрактивна цена,ама не ми се казва колко,но иначе щеше да си стои там.И сега като ми се отвори работа за него,ме е яд малко че го дадох и няма нищо в нета да си взема.Ма като знам ти колко чакаше за твоята,чакане му е майката.
pvk1967 - специалист
Сега прочетох постовете за настройка на ножовете...!? Не, че нещо, ама това с тия измествания на линийката нещо "мирише"...! Нали ако се мести линийката това означава, че ножа е по високо от плота, а тогава на края на всеки рендосан детайл ще има длабка....!? :?
griffin - майстор
:) и аз съм го мислил длабка има ако разликата ти(преместването е 5-6мм) ако е 2мм е перфектно и няма длабка :-)
EDI - майстор
Аз винаги си регулирам ножовете на ръчните рендета на 0 и работят перфектно.На абрихта още не съм допрял до работа, ама и там ще си ги регулирам на 0, като му дойде времето.В сервизното на ИНКА-та регулировката е дадена на 0 спрямо неподвижния плот.
Stefan2000 - специалист
Абе абрихта си е абрихт.
Ама я сега кажете как се регулират ножовете на щрайхмус? :wink:
При положение че нама комбинация с плотове за абрихт.
А дори и да има, успоредността на тия плотове спрямо плота на щрайхмуса, не винаги е гарантирана.
Нали се сещате какво имам предвид, най-вече да не става трапецовидно сечението на детайла.
griffin - майстор
За самостоятелните щтрайхмуси което съм виждал е или имат спец тоол с който натискаш ножовете към вала. Или главата е с гнезда за ножовете които не се регулират колко да изкачат хеликал глава(по спомен). И последния ватиант който се сещам е продават http://www.axminster.co.uk/planer-blade-setting-jig подобни джаджи които се закрепват на главата и си регулираш ножовете.
Stefan2000 - специалист
Сериозна работа.
Самоче и това не ни гарантира право сечение, ако нямаме успоредност м-у плот и вал. Но вероятно при професионалните машини такъв проблем не съществува.
profesionalist_wood - майстор
За вала на Рачо Ковача дали ще станат? Щото вътре във вала нямат пружини които да повдигнат ножовете нагоре а трябва със ръка да ги вдигам и да ги позиционирам.
Стефан е прав че не стават за абрихти които нямат фабрично застопорени плотове

Има го и във България http://www.holzmannbg.com/tools-and-acc ... uct_id=836
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 83

Тема "Избор на щрайхмус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: