Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
aromat - специалист
ето една снимка, за края им към стените
залепят се със силикон, става много бързо, а накрая върху тях се поставят стиропорени первази...има с различна дебелина
последния път като ги гледах в практикер ми се стори че са доста по скъпи от обикновените магазини

Прикачен файл

SP_A0725.jpg
SP_A0725.jpg (62.31 KиБ) Видяна 2670 пъти
coccinella - специалист
О, да. Харесва ми. Много благодаря. Може би ще минем и ние на този вариант. Остана само да разбера как се постъпва, когато плочката трябва да се среже, защото не влиза цялата в размера.В такъв случай не се ли нарушават фигурите или не личи?
aromat - специалист
нарушават се, няма как иначе, но не е болка за умиране...а и важното е да не започвате да лепите цяла плочка от ъгъла. Опитайте се да изчислите колко сантиметра биха ви останали от всяка страна при положение че започнете да лепите цели плочки от средата на тавана.Мисля че размерът им беше 50/50. Така от всички страни снадките ще са еднакви по размер, а там където е срязана плочата ще се скрие под перваза.
Ако пък сте от късметлиите с размери на тавана кратен на 0,50м. още по добре
coccinella - специалист
И наистина последно - лепят се плътно до стените или се оставя малка фуга, както при ламинирания паркет. Стиропора май не реагира на температурните колебания...
aromat - специалист
не знам как се прави по принцип, но ние не сме оставяли фуга

Тема "пукнатина на тавана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: