• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
hidrazin - майстор
danaildr написа:
Най-голямото предимство е, че ако пипнеш с ръка оголен кабел, няма да те изпържи ....
Това не е предимство а глупости. Оголен кабел в домашна инсталация - независимо каква е нещо недопустимо! И голи кабели не се брата току така с ръка. Я прочети внимателно какво точно си написал!
Детска му работа.
:partyman:
danaildr - специалист
Не съм написал, че някой умишлено ще пипа кабелите или ще оставя оголен такъв. Но не можеш да отречеш, че не е много приятно да те тресне 220V, а се случва, колкото и обезопасени да са кабелите и колкото и "умни" да са потребителите.
2v6 - майстор
hidrazin написа:
danaildr написа:
Ако сметнеш "загубите" за една година и после добавиш положителните черти на осветление при нисък волтаж, ще разбереш защо човека иска да прави такова.
За...6и загубите. При един такъв траф 400W едва ли ще са повече от няколко вата 4-6.... Има-няма 40-50 киловат часа годишно. Дай сега да видим предимствата.
Тъй и не разбрахме какви са ония устройства, транскубтони ли бяха или какво? Нито стандартите по които се захранват.
:partyman:
P.S. Загубите от такова централно захранване ще са колкото да свети нон-стоп една LED ламба минимум 3W а може и повече през цялата година.
А ако му замине трафа, остава съвсем без осветление в цялото жилище..
Попадна ми един траф, 9кг (danaildr да каже дали е от техните гаражи... :) ):
Прикачен файл:
12012014822_.JPG
12012014822_.JPG (34.7 KиБ) Видяна 1790 пъти
На празен ход консумира това:
Прикачен файл:
12012014821_.JPG
12012014821_.JPG (32.66 KиБ) Видяна 1790 пъти
Колко W може да е тоя траф и колко ще са му годишните загуби?
danaildr - специалист
Не знам за какви гаражи говориш.
Не, ние не използваме такива. Това е много неефективен дизайн за трансформатор, има много загуби по магнитопровода. Виж Ш образния магнитопровод има доста по-малко загуби. Това или е доста старо или е предназначено за нещо строгоспецифично, което изисква точно такава конструкция на магнитопровода.
А ако търсим перфектния трансформатор, магнитопровода трябва да е тороид, но там трудно се навиват намотките и е доста по-скъп от показания от теб.
Последна промяна от danaildr на вт яну 14, 2014 12:55 am, променено общо 1 път.
MamaMy - майстор
Навремето по автосервизите в каналите пускаха 36 волта за безопасно осветление точно от такива трафове. Крушките съвсем приличаха на стандартните 220 волтови и понеже имах достъп до инструментална, няма да ви казвам колко крушки съм взривил по погрешка :wink:
fox_vt - майстор
И сега ги има тия крушки ,имам на работа една подвижна лампа на 36 волта шефа категорично отказа да е 220 волтова,отделен траф и т н .И идват едни да ремонтират и въпреки големите букви със червен маркер 36 волта я включили във друг контакт и амин :lol:
бат Вальо - специалист
Аз моята къща я светнах със светодиоди преди 3-4 месеца вече изцяло. По сметки излиза към 150 вата 2 етажа барабар със градинското осветление.
На висящите лампи с фасунка Е27 си купих готови крушки по 6 вата - топло бяло.
На тавана имах лунички и понеше не ми се преработваше тавана, вградих в тях светодиодни модули.
В луничките на кухнята, ширма, в банятасъщо наврях модули.
В хола имах 4 лунички, на тяхно място сложих пак готови крушки Е27 след малка преработка на луничката. :)
На оградата от външната страна баш където си спирам колата пак наредих модули монтирани на Г-образни планки за да светят надолу и да не се виждат.
В бараката пак съм монтирал светодиоди....
Абе като един китаец съм .... навирам диоди навсякъде :)))))

Sorry, the board attachment quota has been reached.
Не ми дава да качвам снимки ????
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Осветление 12V" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: