miroton написа:е щом не си се напикал си добреА бе той todortv още в началото написа
Вярвай ми ще ти изтръпнат и зъбите .ама кой да чете

miroton написа:е щом не си се напикал си добреА бе той todortv още в началото написа
Вярвай ми ще ти изтръпнат и зъбите .ама кой да чете

puh4 написа:Как ме шибна тока гадината няма ли начин да се разреди заряда на това чудо.https://www.facebook.com/photo.php?v=73 ... =2&theaterТова "чудо" не се вижда никакво. Ти да не би да си мислиш че всички ползват тази тъпня фаце-баце?

pipilica написа:Не се е откачил, ми там се събира една гадна мазна чернилка дето след време почва да прави проблем. И цял ден да го чакаш кинескопа пак ще те изпраска тока, като трябва да чистя тая гнясТази "гадна мазна чернилка" се нарича графитна паста и не случайно е нанесена върху всички кинекопи на монитори и телевизори. Ако нямаше нужда от нея нямаше да я слагат.
shadow__01 написа:... Само веднъж съм обезвреждал правилно кинескоп и то с дълги изолирани клещи от една ръка разстояние без да гледам, че може да хвърчат стъкла.
 Стига бе. Ти все едно ще обезвреждаш някоя пехотна мина.
 Стига бе. Ти все едно ще обезвреждаш някоя пехотна мина.  И на кое казваш обезвреждане? Едното е разреждане на останалия заряд а другото е преди да изхвърлиш кинескопа. Чупи му се "опашката" - там на края където е най-тънко и никакви стъкла не хвърчат. Все пак вътре няма налягане а вакум.
  И на кое казваш обезвреждане? Едното е разреждане на останалия заряд а другото е преди да изхвърлиш кинескопа. Чупи му се "опашката" - там на края където е най-тънко и никакви стъкла не хвърчат. Все пак вътре няма налягане а вакум. Лошото е че е възможно да се получи по-траен пробив между анода(тая гумената шапка) и това сивото проводящо покритие от външната страна на кинескопа. Не знам от какво е. Може и графит да е, но се вижда колко е отдалечено от анода и отклонителната система. Има и този червения кръг от изолационен лак.
 Лошото е че е възможно да се получи по-траен пробив между анода(тая гумената шапка) и това сивото проводящо покритие от външната страна на кинескопа. Не знам от какво е. Може и графит да е, но се вижда колко е отдалечено от анода и отклонителната система. Има и този червения кръг от изолационен лак.  

Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: