На еднорогата, рогът е с кръгло сечение, а мен ми трябва четвъртито за раздуване отворите на брадви. Тъстът ми има една голяма двурога, но не струва- отгоре е станала на мекица. Моята като я удариш звъни като камбана и чука отскача. Малката ми е двурога, но си е детска играчка. Отвън ме е шубе да оставя огнището, а да не говорим за наковалнята, като знам колко струват. Сега, като се наложи, грея на газ, правя нещо като къщичка от огнеупорни тухли, и печа с горелката. Но не дига много температура- на меча по- горе гарда е от някаква неръждавейка, вал на помпа, и колкото и да грея, цвета стоеше тъмно червен, голямо млатене падна да го разкова.
mitko64 написа:На еднорогата, рогът е с кръгло сечение, а мен ми трябва четвъртито за раздуване отворите на брадви. Тъстът ми има една голяма двурога, но не струва- отгоре е станала на мекица. Моята като я удариш звъни като камбана и чука отскача. Малката ми е двурога, но си е детска играчка. Отвън ме е шубе да оставя огнището, а да не говорим за наковалнята, като знам колко струват. Сега, като се наложи, грея на газ, правя нещо като къщичка от огнеупорни тухли, и печа с горелката. Но не дига много температура- на меча по- горе гарда е от някаква неръждавейка, вал на помпа, и колкото и да грея, цвета стоеше тъмно червен, голямо млатене падна да го разкова.За променяш,раздуваш отвора на брадвите ти трябва отделен инструмент ,който се монтира в отвора на наковалнята.Малко прилича на конус ама не е. Няма по-добра наковалня от звънящата такава.Това ,че звъни и чукът отскача говори за наковалнята ,че е качествена.Точно това се иска от една наковалня. Огнището отвън разбира се без мотора, охльова и наковалнята не е голяма загуба въпреки ,че мангалите не подбират (най-добре си монтирай картешница на терасата