Най - вълнуващия въпрос зимно време.
velas - специалист
Невольо-о, Невольо-о-о-о-о! :)

Принципно на подобно място се прави по-широк отвор, за да е свободна тръбата и после, както са ти написали по-горе, се слага декоративна капачка за батерии.
бат Вальо - специалист
Баш тъй направих. поразширих отвора на плочката с къртача и после по навътре къртх с един голям пирон че да не разширявам много. Гледах вчера едни капачки за тръби за радиатори - бели с цепка да може да се сложи в последстве. 39 стотинки стотинки бройката. Ще взема да си купя за цялата къща.
Иначе снадката я направих и понеже разстоянето не позволяваше да се свържа към радиатора като преди, сложих едно колянце, завъртях една тръба зад радатора и така свързах - странично.
lov - майстор
Ха сега ми разправяй че е било фантасмагория.
:-)
Вече можеш да си смениш ника на баш майстор.

В интерес на истината аз днеска си направих същата беля. Не видях че преди съм стегнал снопа с една свинска опашка щото останала в пяната. И нищо че бях сложил пружина я скърших точно посъщия начин докато се опитвах да я огъна. Ама другата седмица щв се боря с нея.
genkogenev - специалист
Хубаво е, че си се справил . Обаче направи ли тръбата така , че да не се спука пак ? От снимките е видно че не е дефект от материала а кофти монтаж .
montoya - майстор
бат Вальо написа:
Оправих се!
Вчера с купих един къртач и помалко, помалко разширих дупката. Оказа се че замазката одолу се беше накиснала добре и се чупеше лесно. Малко хирургическа операцщ беше - в ъгъла на банята, нагъзен и светещ с телефон.
Даже си запалих парното вчера, че децата умряха от студ. –1 беше през нощта.
Мерси за съдействието.
Евала, ама за една плочка къртач ли си купи верно!?
бат Вальо - специалист
:lol: :lol: Ми купих си, като нямам. Все ще ми потрябва за друго. Иначе засега нямам проблеми. Този завой вече почти го няма щото за негово място е снадката. Не знам как точно се получи, ама стана супер - нправо на магия при положение че няма място за затягане.
Иначе сега ми се появи друг подобен проблем. :проба: :проба:

В едната баня, на която не ползвам душа за втори път ми се пука снадката между пластмасовата тръба или муфа (не знам какво е понеже не се вижда нищо) и душа. Трудно ми е да обясня щот не знам как се казва снадката с изместен център за монтаж на батерии.
Та туй нещо има малък хромиран удължител 1см който не мога да развия. С някаква вътрешна еврейска звезда ми се вижда че е. 2 пъти се пука там и все посред нощ към 1-2 часа правя ремонти. Последния път май се беше пукнало по резбата и пръскаше малки струйки. Сега сълзи леко щото явно не съм го стегнал добре.
И разбира се пак работата е в малка дупка :)))))
VLADO66 - майстор
Ще си купиш по-истински/дебелостенни/ удължители :wink:
n.ganev - майстор
montoya написа:
Сега сълзи леко щото явно не съм го стегнал добре.
А дали не си го пренатегнал и да се е спукало?
VLADO66 написа:
Ще си купиш по-истински/дебелостенни/ удължители :wink:
igt - специалист
Сълзи, защото са пълни боклуци. При мен беше същото положение и на двата бойлера. Самият удължител се пука отвътре. Моето решение бе да ги махна.
Потърси по-качествени.
montoya - майстор
n.ganev написа:
montoya написа:
Сега сълзи леко щото явно не съм го стегнал добре.
А дали не си го пренатегнал и да се е спукало?
Това дето си ме цитирал не знам как е станало, но не съм го аз казвал, а бат Вальо в предното си мнение!!!

Тема "Снаждане на тръба на кофти място" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: