Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
То си има тема за пелетите. Защо си сигурен че досега нагар не се е трупал и сега просто му е дошло времето да прави бели?
Christo - майстор
Хвърляй ги тез калпави пелети но кажи и къде ще ги хвърлиш, да мине някой, който има трипътен вентил на инсталацията си да ги прибере и да те благославя. Жалко, че си ми далече.
filmatoplo - майстор
Купи 2 чувалчета други пелети (като миналата година или по хубави) и тествай :) .
digitalpr - специалист
glorious написа:
Да направим една таблица с производителите на пелети и да пишем кой какво мнение има за тях?!
Ето в тази тема можеш да разгледаш кой какво е писал за различните пелети.
viewtopic.php?f=10&t=27143&start=560
glorious - специалист
Ръчнах печката на повечко градуси, нещата са малко по-добре. Дърпам лостовете като пусна печката на макс за 10-15мин. Иначе са като залепнали и нямат помръдване.

Темата за пелети я знам,но кой ти чете 30 страници, идеята ми е за нещо по-прибрано, нещо като извод.Таблица с производителите, най-потвърждаващите се мнения за даден производител.
filmatoplo - майстор
Ясно е че ниската температура и качеството на тези пелети пречат , но защо постоянно дърпаш тази ръчка :? в изстинало положение не мърда ли .За температурата -монтирай си термовентил поне 60 гр .
glorious - специалист
Тези ръчки махат пепел и нагар по тръбите, по която върви водата. Така се постига по-високо КПД, огъня директно нагрява водата в тръбите, иначе ако има един пръст пепел...

Колкото по-често се дърпа, толкова по-добре, а пък и по-лесно/понеже не оставяш да се натрупа нагар и пепел/.Вече има модели и с автоматично почистване, което е на всеки час.

Термовентила едно и също ли е с това трипътнотното на LаzarGanev или имаш нещо друго предвид?
filmatoplo - майстор
Мисля че с Лазар говорим за едно и също -трипътен термовентил ,в повечето случаи марка Термовар или Есбе .
Svezar - специалист
След снощната проба с екобрикети от Топливо /дълги,квадратни,кафяви с дупка/ може и да се съглася че има значение и вида гориво /тоест да има кофти пелети/ ! При горене малко над минимума на котела 62-63 градуса /трипътния вентил ми е на 61 градуса/ след изгорени 20кг катрана беше в промишлено количество и беше протекъл през всички възможни дупки и цепки на вратичките :shock: При същото горене но с дърва или другите белите румънски екобрикети пак има катран,но количеството е в пъти по малко от това което беше с тези !
fbr - майстор
Катрана не е резултат от лошо гориво. Но, че с лошото гориво проблема изпъква, е друга бира.

Тема "Кофти пелети, какво да ги правя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: