Най - вълнуващия въпрос зимно време.
LazarGanev - "Велик майстор"
Радиаторите не виждам да са фрапиращо преоразмерени - вероятно говориш за горелката?
rosso666 - специалист
КОлеги много благодаря за полезната информация
Котела го взех специално толкова голям (както и горелката )защото имам намерение в бъдеще да отоплявам и трите етажа на къщата те стават общо около 180 квадрата.Мисля че няма проблем че горелката е толкова голяма ,нали може да се настройва мощността.Не знам дали това е така и за котела.
А котела и горелката са окомплектовани в гореспоменатата фирма.Там са му изчислявали КПД-то с тази горелка.
И когато такава фирма ти каже че КПД-то е около 85процента човек "бос" като мене какво ще избере котел за около 4-5000лева или котел за 2000лв,при положение че самата фирма "не може" да ти даде основателна причина защо по-скъпият е по-скъп.
И този разход ми го даде когато горелката беше настроена на 18кв.(аз съм си виновен за това) и въздухът доста отворен.
Ако някой има още с нещо да помогне или да сподели опит ще съм благодарен.
Поздравви
LazarGanev - "Велик майстор"
rosso666 написа:
КОлеги много благодаря за полезната информация
Котела го взех специално толкова голям (както и горелката )защото имам намерение в бъдеще да отоплявам и трите етажа на къщата те стават общо около 180 квадрата.Мисля че няма проблем че горелката е толкова голяма ,нали може да се настройва мощността.Не знам дали това е така и за котела.
А котела и горелката са окомплектовани в гореспоменатата фирма.Там са му изчислявали КПД-то с тази горелка.
И когато такава фирма ти каже че КПД-то е около 85процента човек "бос" като мене какво ще избере котел за около 4-5000лева или котел за 2000лв,при положение че самата фирма "не може" да ти даде основателна причина защо по-скъпият е по-скъп.
И този разход ми го даде когато горелката беше настроена на 18кв.(аз съм си виновен за това) и въздухът доста отворен.
Ако някой има още с нещо да помогне или да сподели опит ще съм благодарен.
Поздравви
Кога смяташ че ще е това бъдеще, когато ще отопляваш всичките 180м2? На мен ми се вижда много имагинерна тази възможност щом сега отопляваш 50м2. Ако няма да е скоро е добре да сложиш един буфер. Мощността на горелката може да се настройва, но минималната и е 7кВт, а на тебе това ти е много. Така че буфера ти е единственото спасение. Иначе котела няма проблеми че този.
rosso666 - специалист
ами на долният етаж е баба ми там съм и сложил едни 24глидера(300мм),в едната стая(иначе има колектори за още три стаи) но тя си го пуска когато стане много студено.
Имам и една гостна с 16 глидера(пак 300мм) и още една баня.Така станаха около 90 квадрата.
И със сигурност разхода ще падне след като свалих от 18кв. на 8кв. направих и други малки настройки по цялата система благодарение на вашите съвети. :prayer: :partyman:
Просто съжалявам че чак сега се поинтересувах малко повече относно тази материя.
А това за буфера може да ме посъветваш на лични.
Поздрави.
rosso666 - специалист
http://www.termosilikat.com/bg/%D0%BE%D ... tRt5LSGn4h
Някой колега дали има такъв "торч" котел.
Интересуват ме размерите между отделните водни плочи между които минава топлият въздух.
Благодаря предварително
krasen1 - специалист
Ще трябва да почакаш до неделя да го спра.
krasen1 - специалист
Ако не е тайна за какво са ти размерите точно на този котел.
krasen1 - специалист
Ако не е тайна за какво са ти размерите точно на този котел.
rosso666 - специалист
http://www.bgtherm.com/store/product/17 ... plekt.html Колеги какво ще кажете за тази марка ??? някакви наблюдения???

Тема "Котел на пелети?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: