• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 65
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте!
Имам горелка Бисолид 18. Температура на пускане на помпата ми е 52 градуса. Проблема е там, че когато горелката започне изключване по стаен термостат и спре - не изключва помпата около зададените 52 градуса, а продължава да върти. Забелязвал съм, че не изключва помпата при 28-30 градуса например. Това води до изтиване на бойлера. Някой може ли да даде съвет?
filmatoplo - майстор
Направил съм запитване към Интиел завода в Поморие където правят управлението на горелката , чакам отговор по въпроса . :)
LazarGanev - "Велик майстор"
Най-лесния изход от положението е да се ползва външен термостат за управление на помпата. Аз също не мога да кажа дали може да се настройва температурата на вкл/изкл. на помпата, въпреки че смятам че трябва да може
джеки - специалист
icoton колко квадрата отопляш с тази горелка,какъв разход дава. Даи малко информация
filmatoplo - майстор
:) Повредата не е във вашия телевизор , ето отговора от шефа на завода -

Здравейте

Благодаря за инфото ще разчитам и в бъдеще да ни информирате за
недостатъци по нашите произведения.
Действително така сме направили да работи помпата
Помпата се управлява по температура само в работен режим
когато контролера премине в Стоп режим помпата работи принудително и
спира след 1час така пожелаха специалистите от Ерато.
С Вашия случай ме информираха и от Ерато и вече променихме нещата
помпата да се управлява само по температура на котелната вода и да се
включва принудително само против зъмръзване.
Ако свалите основната платка или с цялята горелка и дойдете при нас ще я
програмираме за минута.

С поздрав Тодоров
Джеки!
Горелката е сложена на Виадрус U22 - 17,7KW. Отоплявам 1-ви етаж от двуетажна къща - към 80 кв.м. Отдолу мази и гаражи. Зимата студено, лятото горещо. ПВЦ дограма, няма външна изолация - само вътрешна, на външните стени. Горелката я имам от един месец. За това време (при тази топла зима) изгори към 60 торби с пелети. Горелката е в работно състояние 12 часа в денонощието.
Благодаря на Филма Топло за информацията. Ще я давам горелката за програмиране. Като се видим ще черпя една бира :-D
джеки - специалист
icoton написа:
Джеки!
Горелката е сложена на Виадрус U22 - 17,7KW. Отоплявам 1-ви етаж от двуетажна къща - към 80 кв.м. Отдолу мази и гаражи. Зимата студено, лятото горещо. ПВЦ дограма, няма външна изолация - само вътрешна, на външните стени. Горелката я имам от един месец. За това време (при тази топла зима) изгори към 60 торби с пелети. Горелката е в работно състояние 12 часа в денонощието.
Icoton благодаря за информацията. Имам намерение да си взема такава горелка с котел BISOLID SAVER C така че щте сам ти много благодарен да даваш инфо отвреме на време. Аз щте отоплявам 130кв. мисля че сте ми варше работа
geniya - специалист
icoton написа:
Джеки!
Здравей, можеш ли да качиш някакви снимки на горелката как е монтирана,защото смятам да слагам и аз такава.И аз съм с ВИАДРУС У22 24,4кВ.Напиши и как се държи горелката, Т на водата и т.н.
vladim6 - специалист
Може ли някой да сподели промени по настройките на горелката правени наскоро :) Благодаря!!!
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 65

Тема "пелетен котел Bisolid SAVER C" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: