• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко за дърводелството
maroka - специалист
Препоръчително е спалнята да е с обща височина 43-48 см. Говоря за горната част на матрака.
Както си я пуснал твоята е добре, да успокоим и Колегата Chefo77, че и неговите изисквания ще бъдат спазени при тази височина. Както и няколко по-различни варианти :-D

Като предпазна мярка срещу подритване на пръстчета си ОК- моята е такава и е доста удобна в това отношение.
За матрака: двулицев, латексов и много спокойни часове сън... или емоциално спане :-D
dadko - майстор
Матрака е купен преди месец, двулицев, някаква пяна незнам си каква... Тестван е вече ... и за спане също. Много е удобен. Сега е сложен върху временна "спалня" и си чака дървенията. И стаята, щото трябва да свърша с откачения таван на сегашната спалня, която ще стане детска, а детската- бъдеща спалня.
ribnikolaevi - майстор
Ако не си пуснал разкроя още,може да направиш отстъп и отстрани, че като се оправя леглото също се удрят пръстите.
dadko - майстор
Не съм пуснал разкроя още. Т. е.- отидох в небезизвестна фирма, която само с това се занимава. Що пък да не кажа коя е- "Салекс"
Описвам всичко в техен формуляр-материал, размери, кант, посока на фладера... Мацката въвежда детайлите и казва- за малко не се събира. Един детайл отива в следваща плоча. Така ми го дава компютъра.
Ама как, бе душко да не се събира- ето как ще се събере- имам картинка. Дал съм по 20 мм за окрайчване и по 10 мм за срез между детайлите. Компютъра може да ти оптимизира разкрой, ама друго си е и човек да пипне.
Не можели да правят разкроя, както им го направи компютъра- така.
Еми- той компютъра може да разположи по два детайла на пет плочи- аз пет плочи ли да платя. Давам ви разкроя как всичко излиза от една плоча, плащам една, вие ако искате от десет плочи си режете по един детайл... Побеснях. И си тръгнах. Бях учтив с момичето. И да дигна скандал- тя няма да се научи да чертае и да реди детайлите "на ръка"
И не съм пуснал разкроя, щото от същия материал ще пусна вратите на гардероба , който е в тази стая, гардероба е зрав. Той е в ниша, с врати в цвета на спалнята ще стане бомба. И заедно със спалнята- ще излезе от две плочи.
(Плочата от голо ПДЧ я броя отделно)
Другия вариант е да поискам оферта от друга фирма. Реставрацията на гардероба не ми е спешна.
ribnikolaevi - майстор
Питай Мебелпласт дизайн. Работих с тях и съм много доволен. Виж viewtopic.php?f=35&t=45152
А за оптимизацията - компютъра прави най-добрата, но е важно и предмониторното устройство какво цъка по програмата, какви опции отмята.
А предложението ми за отстъпа и отстрани идва, защото си го направих така и съм много доволен. И не вярвай на тия дето ще ти кажат, че е невъзможно да се монтира механизъм тогава ...
dadko - майстор
За компютърната оптимизация- съгласен съм. Компютъра може така да подреди детайлите, както човек не може. Още повече, когато става въпрос за много на брой и за детайли със сложна конфигурация. Но - факт е, че тези десетина детайла не можа да ми ги разположи на една плоча, а те се събират.

Колкото за отстъпа и по дългата страна- идеята е добра, но се променя конструкцията. Не е проблем да помисля в тази насока, но за да не откривам топлата вода- би ли постнал една схемичка, или ако ти се занимава- да щракнеш една снимка на твоята спалня. Предварително благодаря
ribnikolaevi - майстор
Виж тук сали ще се ориентираш: viewtopic.php?f=35&t=28353&start=360
viewtopic.php?f=35&t=28353&start=100

Накрая стана това:

Прикачен файл

Спалня.jpg
Спалня.jpg (116.98 KиБ) Видяна 2710 пъти
Последна промяна от ribnikolaevi на ср яну 15, 2014 9:32 am, променено общо 2 пъти.
Тани - модератор
А направил ли си сметка, че винаги се реже от край до край и няма как среза да спре по средата?
Дай го този чертеж да видим дали може въобще да се отреже! Ако може - фирми много!
Mc Queen - специалист
И при мен се получи така.
Едно си смятам, друго излезна когато отидох във фирмата да си дам поръчката.

Не забравяй и ориентировката на фладер-а

С коя програма си си направил разкроя?
dadko - майстор
Тани написа:
А направил ли си сметка, че винаги се реже от край до край и няма как среза да спре по средата?
Дай го този чертеж да видим дали може въобще да се отреже! Ако може - фирми много!
Да, Тани, Малко по- нагоре в постовете ( на предишната страница) съм дал и разкроя, в случай, че някой реши да прави същото. Или не се виждат картинките?
Най- напред се реже по дължина- отрязват се долните два детайла, после един напречен срез...
Предвидил съм достатъчно и за окрайчване на плочата и за ебелина на среза - също.
Ясно ми е, че циркуляра трябва да мине от крах до край. Не е като разкрой за лазер.
Посоката на фладера също съм си я предвиждал и във формуляра на фирмата си се описва- в коя посока искаш да е и за кои детайли няма значение посоката, за да може програмата да си ги завърта.

Към Mc Queen- софтуера, с който работя е SolidWorks.
Към ribnikolaevi- Благодаря за линковете. Как съм я пропуснал последната част от темета ти??
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Колко да е висока спалнята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: