Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
Виж, ако беше електронна схема, щях да предложа тригер. Като цъкнеш главният превключвател импулс превключва и трите подчинени. И обратното. Едновременно с това всеки да може да се превключва и локално. Такова нещо обаче не съм правил по начина, по който го искаш ти.
PCL82 - майстор
Ако трябва да реша този проблем бих взел един трифазен контактор с бобина за 230 Волта и един бутон. Бутонът управлява контактора, а контактора подава чрез трите си контакта управляващи импулси за трите импулсни релета. Така отделните имулсни релета няма да си влиаят взаимно. Контакторът се взима за Евро шина и се слага до имулсните релета в таблото. Проблем е евентуално връзката за допълнителния бутон.

Друг вариант е ако имулсните релета могат да работят и с постоянен ток да се направи една диодна схема и няма да има нужда от контактори, общият бутон дирекно може да се изведе от съществуващите.
MIRO_073 - майстор
PCL82 написа:
Ако трябва да реша този проблем бих взел един трифазен контактор с бобина за 230 Волта и един бутон.
То и без контактор би станало, защото лихт бутона не остава затворен след подаване на сигнала. Проблема е, ако трите кръга са в различен режим-два светят, един не свети. И когато искаш от главния да угасиш всичко ще се получи огледално включване или изключване.
Последна промяна от MIRO_073 на ср яну 15, 2014 9:21 pm, променено общо 1 път.
drastar - специалист
todortv написа:
Остави го програмирането, засега.

Така, какво трябва да се случва ако два кръга светят, а един не, и натиснем главния.
Или обратно или във всички комбинации. Ако изискването е с главния да знаем , точно дали гасим или палим,
с един бутон няма да стане, какъвто и контролер да ползваме. Принципно може с един бутон, но примерно
за палене натискаме нормално, за изгасяне задържаме пр. 4сек.
Сега Лого ли е или Зелио?
Тези въпроси си задавам и аз, ти си вникнал по добре от другите колеги. Зелио на шнайдер е релето.
По въпросите които си задал разбирам, че си програмирал такова нещо. Дали за палене натискаме нормално, за изгасяне задържаме пр. 4сек или обратно за мен няма значение.

просто за първи път работя с подобен модул и не съм запознат с Ladder и FBD, и нямам много време за изпълнението.
todortv - майстор
Това е ясно с контактор и бутон и три контакта.
Въпроса е ;КАКВО СТАВА, КОГАТО трите ккръга са в различно моментно състояние и натиснем главния?
Задачата не е толкова проста, колкото изглежда.
Човека правилно се е насочил към контролер.......
galin56 - специалист
todortv написа:
Това е ясно с контактор и бутон и три контакта.
Въпроса е ;КАКВО СТАВА, КОГАТО трите ккръга са в различно моментно състояние и натиснем главния?
Задачата не е толкова проста, колкото изглежда.
Човека правилно се е насочил към контролер.......
Задачата изобщо не е проста а е направо нерешима, защото : "КАКВО СТАВА, КОГАТО трите ккръга са в различно моментно състояние и натиснем главния?" - а никой все още не знае какво трябва да стане!
todortv - майстор
drastar написа:
.... Зелио на шнайдер е релето.
По въпросите които си задал разбирам, че си програмирал такова нещо. Дали за палене натискаме нормално, за изгасяне задържаме пр. 4сек или обратно за мен няма значение.

просто за първи път работя с подобен модул и не съм запознат с Ladder и FBD, и нямам много време за изпълнението.
За програмирането, става въпрос за цели цехове :) , но в случая трябва обратна връзка от всеки кръг към контролера, за да се знае моментното състояние. Сигурно си купил Зелио с входове на 24V DC ?
drastar - специалист
Не , 100-240 и бобините на инпулсните релета също са на 230волта

Прикачен файл

Capture10.JPG това са трите импулсни релета
todortv - майстор
За колко време става въпрос?
Може на ЛС.
drastar - специалист
Какво имаш предвид под обратна връзка ?
SR2B121FU е релето

Тема "Проблем с осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: