• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
Служител на МВР пропищя от ромски набези, пуска ток по оградата си
5 условия за невинно убийство
Дядо сложи 220 волта ток по оградата си
И още други из нета. Пък и вече сме го обсъждали във форума.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 21&t=43702
Мисля че имаше и на още едно място за кражби от мазе? :? Естествено че не съм го имал действително предвид. Просто тези мини ги утилизираха преди години и не се намират. :-D
Сега сериозно. С такива "изобретения" може да си докараш голяма разправия. Там в другата тема има един добър съвет - на капаците табели с надпис "Опасно за живота". Може да звучи смешно, но в съда бирата е друга. Много помага и "съветването". Здраво съветване.

Изображение

:partyman:
Mega - специалист
Строеж масив, двойна входна врата с аларма. Решетки (капаци) на прозорците, ако може да са сваляеми, за да не се чувсвтвате в затвор когато сте там. Лепенки като СОТ, Видео и какво ли не помагат. Един приятел сотаджия се шегува, че всъщност те пазят. Това против кокошкарите. Ако профи са решили да взлезнат няма спасение, но те не влизат случайно!
thinkpad - майстор
Mega написа:
Строеж масив, двойна входна врата с аларма....
Не съм сигурен, че от циганите ще те спаси дори ров с крокодили и тигър в задният двор.
xperia - специалист
А мислите ли, че като няма сот, ако лепна лепенка сот, на табелато за видеонаблюдението на оградата ще е по-добре?
Казаха, ми че крадците проверявали дали има сот къщата, като звънят и се представят за съседа и че на съседната къща звъни алармата или нещо такова...
themask - специалист
Не си представям как СОТ дават информация на всеки обадил се дали има или няма аларма в "къщата на ъгъла" просто така...
gogata1987 - специалист
themask написа:
Не си представям как СОТ дават информация на всеки обадил се дали има или няма аларма в "къщата на ъгъла" просто така...
Абсолютно. Правил съм си подобен експеримент след като си сложих сот на вилата. Никаква информация не дадоха без име на абоната, оставения номер за контакт и номера на обекта. Друг е въпроса, че злите езици говорят, че има крадци, които си работят с сотаджиите. Не знам дали е така, но дори и да е така - надали в случая става дума за скромни вили, по-скоро за по-апетитни обекти.
silent - майстор
Аз съм направил.
1.Решетки на врати и прозорци.
2.Прожектори с датчици към илицата и входната врата.
3.Градинско осветление около къщата - включва се автоматично вечер.
4.Камери за видеонабюдение с връзка към интернет.
5.Куче което е декоративно но поне чат пат лае.
Предстои да направя:
1. Лепенка СОТ
2. Поставяне на UPS
3. Слагане на аларма.
4...................
5...................
Приемам сериозни предложения за 4, 5 и по надолу.
Без дивотии от сорта , ток по градата и автомат с вързан спусък за входната врата.
Ясно е че за всяко предприето действие ще се намерят хиляда деветстотин и амнайсет причини и случайности та да не проработи , но това не означава че трябва да ходим с голи задници с надеждата да не попаднем на манафски поглед.
romanpm - майстор
Някога и аз монтирах аларма от която се отказах заради паразитни включвания ! Падаха врабци дори през комина :?
Като 4 бих препоръчал : Внимателно избиране на местото - Вила
Аз съм доволен от моя избор :partyman:
thinkpad - майстор
themask написа:
...С вложените пари човек може да ходи всяка година поне по веднъж, където си поиска и отпадат всички тези страхове относно набезите... Защото кефът да имаш вила на затънтено и диво красиво място е правопропорционален на страха да не я намериш опоскана някой ден. Тъжна родна реалност.
Абе точно на затънтените места до не много отдавна се продаваха къщи дори по 10,000лв. Което, честно казано - въпреки, че изглежда много за родната действителност, всъщност е малко и това с отиването "където поискаш" е леко пресилено. А и притежаването на имот си е притежаване на имот - имаш, нямаш пари - имаш го, като е веднъж купен.
themask - специалист
Ако вече го притежаваш, да, но ако тепърва ще го купуваш 10000те хиляди лева е само началото :) После дай ремонт, дай поддръжка... Никой не ги смята тези неща у нас.
Такива имоти имат смисъл, ако имаш едно бунгалце там и ходиш да чоплиш нещо в градинката. Имам такъв съсед пенсионер. Боднал е фургона с навеса и сади зеленчуци.
А иначе ако ще имаш къща, която да посещаваш 3 пъти в годината за през уикенда, защото ти е на 200км - е това определено губи смисъл. Няма да смогнеш да почистиш дори...
Както и да е - темата е друга и е интересна :partyman:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Как да си предпазя вилата от крадци?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: