На някои датчици им трябва време след подадено захранване, докато влязат в режим. Даже го пише в инструкцията им. Те не са предвидени за Щепсел включи/изключи. Т.е. трябва да имат постоянно захранване. Като си правиш експерименти първо изчакай една минута независимо как е реагирал датчика и после засичай реакциите.
Примерно едни искаха да им монтирам мостра - плафон с датчик на стълб.осветление. Монтирах и оставих осветлението пост.включено. Дойдоха, видОха, харесаха ама викат нЕма да я сваляш. И като прикачих осветлението на автомата за време и дискотека.
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Junak
- майстор
55 мнения в "Свързване на датчик за движение към диодни лампи"
kozl
- майстор
zz_stefanov
- майстор
kozl написа:На някои датчици им трябва време след подадено захранване, докато влязат в режим. Даже го пише в инструкцията им. Те не са предвидени за Щепсел включи/изключи. Т.е. трябва да имат постоянно захранване. Като си правиш експерименти първо изчакай една минута независимо как е реагирал датчика и после засичай реакциите.Така е, на някои им е нужно десетина минути за да изключат след подаване на захранването, та настройките трябва да се правят след това.
Примерно едни искаха да им монтирам мостра - плафон с датчик на стълб.осветление. Монтирах и оставих осветлението пост.включено. Дойдоха, видОха, харесаха ама викат нЕма да я сваляш. И като прикачих осветлението на автомата за време и дискотека.
sts
- специалист
При подаване на напрежение към датчика той преминава в установен режим.Времето за установяване е около 2 мин. Всички датчици са с фабрични настройки.Монтажа е само на твърда връзка.
Това решение за включване на захранването с датчик не е добро от моя гледна точка.
Аз предпочитам да се изпълни с ключ /може димер / за включване на страна 230 V на трафа.Ще се намалят преходните процеси и няма да има токови удари от честото прекъсване на захранването.
Това решение за включване на захранването с датчик не е добро от моя гледна точка.
Аз предпочитам да се изпълни с ключ /може димер / за включване на страна 230 V на трафа.Ще се намалят преходните процеси и няма да има токови удари от честото прекъсване на захранването.
enviro
- специалист
Стана всичко както трябва просто като включа в контакта и постоянно се вкл сам , когато завъртях щепсела вс си дойде на място.
Обаче малко взех да съжелявам защото опред на къщата сложих два големи по 500вата прожектори с фотоклетки и за около 2 седмици им изгоряха крушките то ако ще трябва на две седмици да им сменям крушките по добре да помисля за тея диодните ако са по надеждни и ако издържат по дълго време преди да изгорят
Обаче малко взех да съжелявам защото опред на къщата сложих два големи по 500вата прожектори с фотоклетки и за около 2 седмици им изгоряха крушките то ако ще трябва на две седмици да им сменям крушките по добре да помисля за тея диодните ако са по надеждни и ако издържат по дълго време преди да изгорят

kozl
- майстор
Около една година ползвам светодиодни по 20 вата, до сега без проблеми. Купени са от Конрад с гаранция 2 години. Преди това бях на халогенни прожектори до 150 вата, но с лампи 100 вата. Според зависи от качеството на пурите, някои изкарват служба с години, но откак купувах Филипс (две в пакет) и не изкараха и по седмица вече взимам само китайци, че евтини и издържат по няколко месеца.
enviro
- специалист
Ужас доста се позамотах с изграждането но имах проблеми малко с имота за разрешаване, Днес опитах да монтирам фотоклетката едната с захранването но нещо не ми се получава в интерес на истината. Включвам го в контакта за да го изпробвам преди да го свържа директно за инсталацията но някой път светва някой път изгасва и диодите светят много слабо докато диода на захранването не изгасне тогава и те изключват, Някой път тръгва нормално някой път не и дори съм го изключил за да не стане някой бела свързал съм го по начина който ми даде колегата по горе
Прикачен файл
untitled.JPG (113.1 KиБ) Видяна 2064 пъти
Тема "Свързване на датчик за движение към диодни лампи" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература