Всичко за компютрите, компютърните мрежи.
svetliopi44 - Чирак...
Ами (шофьора) ти е за Vista до колкото виждам.
Свали си от AMD такъв за Win 7 (32 or 64)
Последните драивъри на AMD са много бъгави .
stiv1961 - майстор
svetliopi44 написа:
Ами (шофьора) ти е за Vista до колкото виждам.
Свали си от AMD такъв за Win 7 (32 or 64)
Последните драивъри на AMD са много бъгави .
Оффф, знаеш ли колко разбирам от такива неща :) , намерих нещо ама не знам дали да го инсталирам :?
http://support.amd.com/en-us/download/auto-detect-tool
thinkpad - майстор
stiv1961 написа:
Оффф, знаеш ли колко разбирам от такива неща :) , намерих нещо ама не знам дали да го инсталирам :?
http://support.amd.com/en-us/download/auto-detect-tool
Това произволна картинка от нетя ли е или картинка, която ти си правил с Print Screen бутона и Paste в Paint? Защото ако е твоята, там пише, че става въпроса за Intel GMA драйвер, не за ATi/AMD драйвер. Виж го случайно тоя лаптоп дали не прегрява, има програмки като HWMonitor за целта. Също така - потърси актуална версия на драйвера на страницата на Intel или пусни Windows Update, като махнеш всички отметки, освен на опционалният ъпдейт на драйвера за видео картата.
stiv1961 - майстор
thinkpad написа:
Това произволна картинка от нетя ли е или картинка, която ти си правил с Print Screen бутона и Paste в Paint? Защото ако е твоята, там пише, че става въпроса за Intel GMA драйвер, не за ATi/AMD драйвер. Виж го случайно тоя лаптоп дали не прегрява, има програмки като HWMonitor за целта. Също така - потърси актуална версия на драйвера на страницата на Intel или пусни Windows Update, като махнеш всички отметки, освен на опционалният ъпдейт на драйвера за видео картата.
Картинката е от моя лаптоп правена с Print Screen. Машинката ми се струва, че грее но не прегрявала
Прикачен файл:
ScreenShot002.jpg
Това е от сега.
Пусках Windows Update и пак същото
Прикачен файл:
ScreenShot003.jpg
Остава да потърся актуална версия на драйвера ама н знам дали ще се справя :?
thinkpad - майстор
stiv1961 написа:
Картинката е от моя лаптоп правена с Print Screen. Машинката ми се струва, че грее но не прегрявала...
То хубаво няма налични критични обновявания, а цъкна ли на - "Налични са актуализации по избор"? Точно там се намират обновявания за драйвери и прочие. И между другото - можеш да проверяваш за обновявания и със спрян WindowsUpdate. Както си с пиратски Windows - направо забраняваш автоматичните обновявания. Освен ако не искаш да цъфнат съобщения, че е нелегален.
А лаптопа - ако това е в режим на бездействие или просто браузване в интернета, нищо натоварващо - прегрява. В такъв режим не може да е 60-70градуса.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
...Както си с пиратски Windows - направо забраняваш автоматичните обновявания. Освен ако не искаш да цъфнат съобщения, че е нелегален...
Направо ти повярвах. Ела и гледай как си вървят ъпдейтите на нелегален Вин. То онова в изключването на обновяванията е за тези дето не ги чуват петлите.
:partyman:
stiv1961 - майстор
thinkpad написа:
То хубаво няма налични критични обновявания, а цъкна ли на - "Налични са актуализации по избор"? Точно там се намират обновявания за драйвери и прочие.
А лаптопа - ако това е в режим на бездействие или просто браузване в интернета, нищо натоварващо - прегрява. В такъв режим не може да е 60-70градуса.
Обнових ей тоя драйвер
Прикачен файл:
ScreenShot004.jpg
Сега ще гледам какво става. Относно загряването си мисля, че трябва да го нося на профилактика. От как съм го купил нов до сега не е отварян.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Направо ти повярвах. Ела и гледай как си вървят ъпдейтите на нелегален Вин. То онова в изключването на обновяванията е за тези дето не ги чуват петлите.
Честно казано, не е препоръчително, но спокойно може да се мине само с обновявания под формата на ServicePack и между тези пакети да не се обновява. Обновяванията не са нещо негативно по принцип, освен ако няма проблемни, което е изключително рядко събитие и обикновено могат да бъдат деинсталирани. Обаче проблема е, че Microsoft пускат от време на време кръпки, които проверяват легалността на Windows, противодействат на най-разпространените активатори и loader-и и почва да писка, че Windows е нелегален. На повечето потребители не им се рови всяка от 250 кръпки за какво е точно. И не винаги се обявяват веднага официално. Виждам, че те сърби, ама... :wink:
stiv1961 написа:
Обнових ей тоя драйвер...Сега ще гледам какво става. Относно загряването си мисля, че трябва да го нося на профилактика. От как съм го купил нов до сега не е отварян.
Тоя лаптоп си е за почистване и то сега. Не го чакай да почне да се изключва, защото можеш да го убиеш. За сравнение - моят лаптоп не минава 50-54 градуса при обикновено браузване в интернет, офис, месинджъри или гледане на филми.
А за драйвера - дано да помогне. И да не е от леко прегряване проблема при по-натоварващи дейности. Ако не - може да се опита с драйвер от сайта на Intel или по-скоро производителя на лаптопа за съответният модел. Можеш да го намериш на страницата на производителя, но няма как да ти дам линк - нито марка, нито модел на тоя лаптоп си казал.
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
... Microsoft пускат от време на време кръпки, които проверяват легалността на Windows, противодействат на най-разпространените активатори и loader-и и почва да писка, че Windows е нелегален....
Ако всичко е направено както трябва, такива филми няма. Даже още след инсталацията от Microsoft благодарят че използваш лицензиран продукт. И ъпдейтите си вървят ли вървят напълно нормално без някой или нещо да писка.
А ти си инсталирай каквото и както искаш.
:partyman:
stiv1961 - майстор
thinkpad написа:
stiv1961 написа:
Обнових ей тоя драйвер...Сега ще гледам какво става. Относно загряването си мисля, че трябва да го нося на профилактика. От как съм го купил нов до сега не е отварян.
Тоя лаптоп си е за почистване и то сега. Не го чакай да почне да се изключва, защото можеш да го убиеш. За сравнение - моят лаптоп не минава 50-54 градуса при обикновено браузване в интернет, офис, месинджъри или гледане на филми.
А за драйвера - дано да помогне. И да не е от леко прегряване проблема при по-натоварващи дейности. Ако не - може да се опита с драйвер от сайта на Intel или по-скоро производителя на лаптопа за съответният модел. Можеш да го намериш на страницата на производителя, но няма как да ти дам линк - нито марка, нито модел на тоя лаптоп си казал.
За сега/ вече няколко часа/ не е правил тая мизерия, благодаря за което :supz: . Тия дни ще го нося на профилактика горкия. Марката е Fujitsu Siemens Esprimo Mobile v6535. Още веднъж благодаря за напътствията :supz:

Тема "Проблем с Windows 7 Home Premium" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: