• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всички въпроси за вилата.
gogata1987 - специалист
romanpm написа:
Някога и аз монтирах аларма от която се отказах заради паразитни включвания ! Падаха врабци дори през комина :?
Има пир датчици, които не хващат животни, така си реших проблема с паразитните включвания на алармата на вилата.

Относно другата тема - за мен да имаш вила, има смисъл ако е максимум до 100 км. от населеното място, където живееш. Иначе наистина малко се обесзмисля упражнението, за да ходиш 3 пъти в годината. Но пък, ако ти е наблизо и имаш желание, може почти всеки уикенд и почти цялото лято да си живееш там. Така правя аз и за мен кефа не може да се сравни с нищо друго. :)
xperia - специалист
На Витоша съм ходил доста и по хотели, но никога не ми е харесвало, да отида на поляната пред къщата ми е кеф и си знам, че си е мое и ми е кеф да си го кося и правя, което на Витоша или друго място няма как да стане.
Къщата ми е на 25км от апартамента ми е София...за по-малко от 15 минути съм там с колата.
Имаш къща и имаш проблеми, нямаш къща и нямаш проблеми, както имаш жена и деца с тъща имаш проблеми, нямаш деца, жена и тъща и нямаш проблеми...
gogata1987 - специалист
xperia написа:
На Витоша съм ходил доста и по хотели, но никога не ми е харесвало, да отида на поляната пред къщата ми е кеф и си знам, че си е мое и ми е кеф да си го кося и правя, което на Витоша или друго място няма как да стане.
Къщата ми е на 25км от апартамента ми е София...за по-малко от 15 минути съм там с колата.
Имаш къща и имаш проблеми, нямаш къща и нямаш проблеми, както имаш жена и деца с тъща имаш проблеми, нямаш деца, жена и тъща и нямаш проблеми...
=D>
thinkpad - майстор
Монтирал съм алармени системи с PIR датчици, които доволно си ловят. Особено беше важно за едни чужденци с една плазма в голямата стая, много им е мила. Тези, с които съм се занимавал имаха възможност и за релейно затваряне на контакти при активация. Безжични бяха със защита от разбиване. Ако къщата е близо, може да се нагласи с някой GSM модул с микроконтролер да изпраща съобщение на телефона. Много работи могат да се направят, но или не са много практични или са абсурдни. Като нищо може да се сложат охранителни ролетки, снабдени с електромотор, които да попречат на крадците да избягат при активиране на релейният контакт. Много може да се измисли, но всичко е в парите и практичността.
xperia - специалист
Добре да предположим, че сложим всичките датчици и неща и ти звънне телефона и в къщата има крадци, кой ще ги хване?
Полицията ще се отзове ли на "звъни ми телефона и според мен в къщата ми има крадци, защото имам датчици", защото аз се съмнявам аз да мога да направя нещо или дори да отида ще ме лупнат по главата и съм до там.
thinkpad - майстор
xperia написа:
Добре да предположим, че сложим всичките датчици и неща и ти звънне телефона и в къщата има крадци, кой ще ги хване? Полицията ще се отзове ли на "звъни ми телефона и според мен в къщата ми има крадци, защото имам датчици", защото аз се съмнявам аз да мога да направя нещо или дори да отида ще ме лупнат по главата и съм до там.
Не знам. Казвам, че е вариант. Също както монтирането на охранителни ролетки, които да се пускат с електромотор при превключване на релейният контакт, с което да осигурят време да отидеш ти или да звъннеш на полицията евентуално. Или поне да изплашат крадците достатъчно, че да си отидат. Въпрос на ентусиазъм. Нито полиция, нито СОТ обаче ще реагират достатъчно бързо, ако е на закътано място къщата. Освен да констатират факта, че си обран и да пишат преписка по "неизвестен извършител"
Последна промяна от thinkpad на чет яну 16, 2014 3:23 pm, променено общо 1 път.
xperia - специалист
Добре да предположим, че вложиме тези пари, полицията ще се отзове ли, ако се съобще как седят нещата?
thinkpad - майстор
xperia написа:
Добре да предположим, че вложиме тези пари, полицията ще се отзове ли, ако се съобще как седят нещата?
Ако бях полицай - да ти кажа. Но съм скептично настроен. Масово се обират, тормозят цели села от цигански банди и дори се убиват и изнасилват старци. Как мислиш? Па ти ако искаш сложи и колби с упойващ или сълзотворен газ, когато алармата се включи - да го пуска. Твоя си работа. Въпроса е колко си луд. Но поне няма да е убийствено като ток по решетката.(шегувам се, разбира се)
xperia - специалист
Добре, но тогава се обезмислят тези неща с датчиците и излиза, че е по-добре да се сложи един сот и поне някой ще отиде като свирне алармата.
Както казах, нямам нищо против системите, но аз няма как да се справя с крадците, трябва ми полиция, а в случая се съмнявам тя да се отзове.
toni_g79 - специалист
А може ли да се пусне ток,но да не убива а само така............ сещате се :axe: :?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Как да си предпазя вилата от крадци?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: