• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
dr_slavov - напреднал
v_tan написа:
Каква е ролята на дюбела? Не може ли само винт с някакви шайби за по голяма повърхност?
Tsilkov - майстор
v_tan написа:
Имаше там разни схеми, при каква ширина на въздушния слой започва циркулация на въздуха, но мисля че беше над сантиметър.
16-20 мм - от там падат изолационните свойства на въздушната кухина, ама това са подробности. По-важното е че ако хванеш да го вентилираш тоя слой ЕПС от топлоизолация става хастар за мазилка и не виждам изобщо смисъл да се слага.
v_tan - специалист
Че защо да се вентилира зад изолацията. То не е това целта.
Tsilkov - майстор
Гледах в другата тема че го правиш заради гниенето на ОСБ-то и просто така предположих :?
k0c3t00 - помощник
Да съживя малко темата.Ето ви 2 калкулатора с които да си сметнете точката на оросяване.
http://www.u-wert.net/berechnung/u-wert-rechner/

http://теплорасчет.рф/
v_tan - специалист
благодаря за страхотния калкулатор!
Публикувам графиките от резултатите на моята стена.
влажност:
Прикачен файл:
RelativeFeuchte.png
RelativeFeuchte.png (96.35 KиБ) Видяна 2676 пъти
температура:
Прикачен файл:
Temperaturverlauf.png
Temperaturverlauf.png (100.03 KиБ) Видяна 2676 пъти
цялостен коефициент на топлопреминаване:
Прикачен файл:
u-line.png
u-line.png (16.18 KиБ) Видяна 2676 пъти
Поздрави.
Caxo - специалист
Извинявам се, че се намесвам, но някой може ли да сметне необходимата изолация ЕПС за стена 14см плет(клечки, измазани с кал) ?
8180 - майстор
v_tan написа:
благодаря за страхотния калкулатор!
Публикувам графиките от резултатите на моята стена.
Колега v_tan,
Би ли споделил някакъв коментар за ролята на въздушните междини на база сметките?
v_tan - специалист
обяснението е по-горе в темата. А от графиките за мен е явно, че затворения въздух не играе кой-знае каква роля (негативна или позитивна). Обяснил съм и защо съм предпочел да оставя малката въздушна празнина между стиропора и осб-то. Не толкова заради кондензация от преминаване на пари през конструкцията, колкото за предотвратяване на инцидентно омокряне заради дефекти на крайното покритие. Вътрешният слой въздух е оставен по други съображения. Предпочитам там да са инсталациите (ел, ВиК, парно...) вместо в конструктивния слой с ватата.
Надявам се да съм се изяснил.
8180 - майстор
v_tan написа:
А от графиките за мен е явно, че затворения въздух не играе кой-знае каква роля (негативна или позитивна).
Благодаря,
И за мен "е явно", доколкото калкулаторът се справя читаво с тази сметка.
Върви подобна дискусия в др. тема и реших да се сверя, че немският ме затруднява.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Изолациа с EPS върху дървена къща." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: