Монтаж, топло и звукоизолации.
Здравейте,
живеем в панелен апартамент. Тази година сменихме дограмата навсякаде, и до сега няма влага и конденз никъде, освен в кухнята. Там има две външни стени едната от които е северна. При дъждовете течеще по ъглите и изобщо по цялата стена изби влага на петна, сега всичко е в мухъл. Искаме да направим външна изолация, но ми казаха че при панелните блокове нямало да има ефект,при положение, че съседните апартаменти не са изолирани. Студът вървял по бетона. Има ли нещо вярно в това и каква изолация ще ме посъветвате на даправя - вътрешна или външна.
emergency_bg - специалист
аз ти препоръчвам външна изолация с 5 см стирпор, като отгоре и отдолу влизаш с по 30 см към съседите.
SHL - специалист
emergency_bg написа:
аз ти препоръчвам външна изолация с 5 см стирпор, като отгоре и отдолу влизаш с по 30 см към съседите.
Павилно. Направи си външна изолация, като преди това си прегледаш и оправиш външните панелни фуги. Трябва да спреш теча, ако идва от тях. А теч от панелна фуга може да идва и от 2-3 етажа над тебе.
а как се оправят тези външни панелни фуги....... ако водата се стича по тях от гония етаж ще влезе и вътре в изолацията, така ли да го разбирам......
SHL - специалист
Megi2007 написа:
а как се оправят тези външни панелни фуги....... ако водата се стича по тях от гония етаж ще влезе и вътре в изолацията, така ли да го разбирам......
Точно така. Първо фугите, после топлоизолацията.

Тема "Изолация на панелна стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: