• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 14
Всичко за дърводелството
shotik - майстор
На страничните стени откопирах една плетеница и така кутията придоби завършения вид
Прикачен файл:
CIMG2256.JPG
Аз съм много доволен ,че само за втори път се захващам да работя с пирограф, и кутията стана много хубава.
EDI - майстор
Много добре е станала :partyman:
rositodor - специалист
Браво!Много добре се е получило :)
ZEDYCUS - майстор
Екстра е станала кутийката. =D> Ако лакираш кутията с безцветен лак, ще се подчертае много добре дървото и пирографията ще изпъкне.
Абсолютно по същият начин копирах и аз преди време.
След два, три дена ако не забравя ще покажа и аз едно сандъче и още една останала картина, при местенето на апартамента изскочиха забравени в кутиите. :partyman:
MamaMy - майстор
Преди да лакирате, може да използвате моливи и да оцветите отделните елементи. Примерно цветята в цвят, листата в зелено, небето в синьо. Става си като истинска картина :wink:
shotik - майстор
MamaMy написа:
Преди да лакирате, може да използвате моливи и да оцветите отделните елементи. Примерно цветята в цвят, листата в зелено, небето в синьо. Става си като истинска картина :wink:
Вчера имах достатъчно време за да правя тази кутия и прегледах много клипове и статии,където е описано как с акварелни бои да се оцвети.Пишеше и за някакви флумастери на водна основа,но какви са ,нямаше снимки,някой знае ли ги?
Аз имам и стари кутии с пирография ,от 1956 г мисля ,че беше ,като нова е ,от някой манастир е купувана,тя е оцветена може би с блажни бои,ще я видя къде е и ще я снимам за да я покажа.По нея има много интересни фигури,правени с някакви профилирани нагреватели и подходящо завъртвани и се образуват елементите.
Изгледах и доста клипове с начини на направа на плетеници,една от които ползвах за страниците на кутията.Интересни са начините за направата на тези орнаменти,за сега ще ползвам някои по-лесни за чертане и пирографиране.
shotik - майстор
Ето снимки на кутията от Троянски манастир,купена на 28.VI. 1959 г.Като я гледам ,ми се струва ,че с блажна боя рисувано,но може и да е с друга,но това е в духа на 50 години на миналия век.Размерите са 22 Х 12 Х 6 см.Преброих осем различни щампи,вероятно сменяеми нагреватели ,с които се е постигнало тези композиции.
Прикачен файл:
CIMG2271.JPG
Прикачен файл:
CIMG2273.JPG
Прикачен файл:
CIMG2274.JPG
Прикачен файл:
CIMG2275.JPG
Прикачен файл:
CIMG2276.JPG
Почти не е ползвана ,почти като нова,а е на 55 години !
monilan - специалист
Разкошна работа, тия дни ще снимам и някой от моите работи и ще ги кача тук :). Нещо не ми дава да ги прикача снимките, хем ги смалих като размери и са под 200К.
Прикачен файл:
IMG_0600.JPG
monilan - специалист
Ето и още 2 мои работи:
Прикачен файл:
IMG_0604.JPG
Прикачен файл:
IMG_0606.JPG
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4