• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
thinkpad написа:
Защото е бързо и типово. Всъщност с малко мисъл и не е толкова лошо, но се изисква топлоизолация.
И по-ефтино
thinkpad - майстор
MIRO_073 написа:
И по-ефтино
Виж, панели не съм правил, не знам. Ще си позволя малък оффтопик, като кажа че е факт, че без това панелно строителство една много голяма част от хората едва ли щяха да притежават собствени жилища към даденият момент и освен бедни - каквито са много от хората днес, по-голямата част биха били и бездомни/безимотни, което щеше да превърне кофти ситуацията в страната направо в жива трагедия.
jekasus - майстор
Че, какво им на панелките, дори имат по-добро вътрешно разположение от тия новите кооперации
thinkpad - майстор
jekasus написа:
Че, какво им на панелките, дори имат по-добро вътрешно разположение от тия новите кооперации
Всъщност нищо. Панелките май излизат по-читави от новите кооперации. Четох на друго място..или тук, не помня, как един потребител разправяше, че му се отваряли 5-6 сантиметрови пукнатини на терасата в новата кооперация и се затваряли. А на съседите тавана им паднал отгоре, докато спели. И това нова "кооперация" :?
MIRO_073 - майстор
Виж, панели не съм правил, не знам.
То е до малко икономика. По евтино е да направиш 1000 еднакви къщи, отколкото 1000 различни
kozl - майстор
mastera86 откри ли си нулата :?: , че аз се загубих в тази магистрала от Аудита. Толкова нули се изтъркаляха :-D
mastera86 - напреднал
Да. Свръзката в разпределителната кутия беше прегоряла и се беше почти прекъснала. Голям зор видях обаче докато намеря прословутата кутия. Открих и причинителя на повредата, а именно включения към единия контакт климатик, които вече е на ремонт. Мога да обобщя какво направих:
1. Премерих контакта с фазомера и в двете(трите- земните щифтове) фазомера светеше.
2. Премерих с мултицета и нямаше никакви данни.
3.Използвах нула от друг контакт, посредством удължител, и фаза от повредения за измерване с мултицета и измерих 235, от което стана ясно, че нулата е проблемна.
4.Проверих и притегнах всички нулеви проводници в апартаментното табло (хлабави нямаше).
5. Следва голямото търсене на разпределителната кутия и там беше проблема прегоряла свръзка.
6. Подновяване на свръзката и всичко е наред.
thinkpad - майстор
Как точно поднови свръзката? Спайка? Спайка+спойка? Лустер клема? Пружинна клема? Ако си използвал спайка, уверен ли си, че си я направил кадърно с 2 чифта клещи?
mastera86 - напреднал
Лустер клема НЕ
Чрез спайка и смятам, че съм я направил отлично досега съм нямал пропуск.
thinkpad - майстор
mastera86 написа:
Лустер клема НЕ
Чрез спайка и смятам, че съм я направил отлично досега съм нямал пропуск.
А нагорялата спайка не си я правил ти, така ли? С 2 чифта клещи и запояване или просто така на ръка? Внимавай със спайките, казвам го като човек, който се занимава с тези неща. Лоши връзки по нулата на инсталацията са недопустими.Спайката е надеждна връзка, но направена правилно.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Загуба на нулата в два контакта от апартамента" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: