Благодаря, точно за картона отгоре се чудех. Иначе точно 15 см искам да е дълбочината, при положение, че отгоре няма да има картон, ще издържи ли да се държи само на ud профила? И последен въпрос - има ли по-тесни профили? Доколкото видях, най-тесното ud е 5 см (което значи, 4е с картона ще стане поне 6-7 дебелината)? На разни места съм виждал подобно нещо, но доста по-тънко направено (3-4 см, примерно в city center sofia до Хемус, на етажа при кино-то), може би е направено по друг начин там...
leonardo_vd - модератор
madd написа:
Благодаря, точно за картона отгоре се чудех. Иначе точно 15 см искам да е дълбочината, при положение, че отгоре няма да има картон, ще издържи ли да се държи само на ud профила? И последен въпрос - има ли по-тесни профили? Доколкото видях, най-тесното ud е 5 см (което значи, 4е с картона ще стане поне 6-7 дебелината)? На разни места съм виждал подобно нещо, но доста по-тънко направено (3-4 см, примерно в city center sofia до Хемус, на етажа при кино-то), може би е направено по друг начин там...
УД-то е 3см. а УВ-тата започват от 5 см нагоре, но те са за преградни стени.
Супер! :) Значи може и да стане така както го мисля. Благодаря за отговорите, когато натъкмя нещо ще пост-на снимки :)
Тани - модератор
Вече се завърнах от ските и от утре започвам работа. Ще гледам до 2-3 дни да стигна до скритото осветление на коридора за да ти пусна снимки. Така както си го начертал няма да стане! Трябва да има картон и към тавана! Не експериментирай , по-добре изчакай за да въдиш как се прави!
leonardo_vd - модератор
Тани написа:
Вече се завърнах от ските и от утре започвам работа. Ще гледам до 2-3 дни да стигна до скритото осветление на коридора за да ти пусна снимки. Така както си го начертал няма да стане! Трябва да има картон и към тавана! Не експериментирай , по-добре изчакай за да въдиш как се прави!
Тук не съм съгласен. Кажи защо да има картон и откъм тавана?
Тани - модератор
leonardo_vd написа:
Тани написа:
Тук не съм съгласен. Кажи защо да има картон и откъм тавана?
Леонардо , имам чувство че един от нас двамата не е разбрал чертежа!
Нали не искаш да кажеш ,че 45 см широк картон с борд и осветителни тела може да се закрепи в хоризонтално положение само с едно УД за стената :? :? :?
leonardo_vd - модератор
Човека каза че става въпрос за 15см.
bat
здравей Тани,

беше писал, че ще публикуваш снимки как се прави таван от гипсокартон със скрито осветление. Дали е взможно, че не мога да си обесня някои неща как точно стават. Става вапрос за това как се захваща тази част от гипсокартона, която гледа към тавана...

благодаря ти предварително... :)
alexb - специалист
ще се опитам да помогна малко сас скритото осветление, на готовия таван си начертаваш формата, като трябва да имаш предвид, че краината форма ще е с 5 сантиметра по широка.
След начертаването слгаш "УД" профил кам тавана на него захващаш поличка гипсокартон която да е на точен размер примерно 10 сантиметра, на тази поличка в долния краи слагаш пак "УД" профил.
На стената слагаш "УД" което да е на едно ниво сас"УД"-то на поличката, след това по твоя преценка можеш да сложиш някои и друг "ЦД" профил сас окачвач. Взимаш рулетката и мериш рязстоянието между "уд"-то на стената и това на поличката като оставяш минимум 10 сатиметра повече, монтираш гипсокартона.

От тук следва трудната част, повечето маистори си правят разни приспособления с които да изрежат картона на по формата, наи-елементарния от които е: кутия цигари на която сас скоч залепваш едно моливче и с тази кутия започваш да водиш на по формата и да чертаеш гипскартона, като го на4ертаеш с макетно ножче започваш да режеш: режеш и 4упиш. След тази процедура на края на гипс картона монтираш "уд" профил, режеш ивици картон на по 5 сантиметра които са така наре4еното "чело" и ги монтираш.
sasooooooooo - "специалист"
Виж alexb, от твоето обяснение почти нищо не се разбира! Аз в къщи съм го правил няколко пъти и ми е ясно за какво става реч, а я си представи за тези които не им е ясно :? Може би ако бяха пратили снимки...

Тема "Как може да се реализира тази "ниша" за скрито осв" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: