• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 65
Ел. инструментите. Консумативи.
atanasov2004 - специалист
Г-н Драгозов, въпреки уважението ми към Вас ми позволете да не се съглася че средната надцека при Вас е под 20%
Това го казвам не като търговец, а като счетоводител работел дълги години при голям вносител на стоки от Китай...Може би имате предвид - чиста печалба под 20%. или под 10%, да съгласен сам. Обаче цените в Китай са едни, тука отиват на съвсем други...даже по скъпи от някои Европейски държави с по високи доходи...
Няма официален вносител който да не слага 100% и нагоре надценка...После идва карго, мита, ДДС,транспорт,застраховки,заплати,сервиз и т.н....за да се стигне до магазина цена на дребно. А и никой няма да си кажа цената на която купува от Китай и на която обмитява...Да търговията наистина е трудна, но пък произвоството и
реализацията още по трудна, особено стока произведена от Европеец, със високо заплащане....то затова стоките ни са китайски и ефтини...Ама ние искаме и хубаво и ефтино...ама това го няма. :-D
Krass - майстор
Не знам какъв счетоводител си, като без да съм филолог ти преброих 10 правописни грешки. Ако и с цифрите боравиш така, може спокойно да се пропусне мнението ти. Счетоводителите обикновено са грамотни хора.
dragozow - майстор
atanasov2004 написа:
Г-н Драгозов, въпреки уважението ми към Вас ми позволете да не се съглася че средната надцека при Вас е под 20%
Това го казвам не като търговец, а като счетоводител работел дълги години при голям вносител на стоки от Китай...Може би имате предвид - чиста печалба под 20%. или под 10%, да съгласен сам. Обаче цените в Китай са едни, тука отиват на съвсем други...даже по скъпи от някои Европейски държави с по високи доходи...
Няма официален вносител който да не слага 100% и нагоре надценка...После идва карго, мита, ДДС,транспорт,застраховки,заплати,сервиз и т.н....за да се стигне до магазина цена на дребно. А и никой няма да си кажа цената на която купува от Китай и на която обмитява...Да търговията наистина е трудна, но пък произвоството и
реализацията още по трудна, особено стока произведена от Европеец, със високо заплащане....то затова стоките ни са китайски и ефтини...Ама ние искаме и хубаво и ефтино...ама това го няма. :-D
Под 20% са, не съм счетоводител, но имам програма и тя показва много точно. Говоря за общо всичко. Голяма част от стоката е от Европа. Има и неща на 100%, но обикновено са дреболии, консумативи, аксесоари и формират малка част от оборота. Отделно рядко някой взима машина на пълната цена, има фирми, редовни клиенти и др. Накрая като тегля чертата са под 20% и продължавам да го твърдя. Трудно излизаме на печалба, заради изброените по-горе фактори, говоря за реална, а не счетоводна....щото и Лукойл са на счетоводна загуба, но там е умишлено за да не плащат данък печалба. Много големи магазини за подобни неща са вътре, Praktiker например е фалирал още миналата година, сега тече преструктуриране в Германия. Конкуренцията изкупува, но само печелившата част, останалото (включително това в България) ще потъне.
Kumay - майстор
atanasov2004 написа:
Това го казвам не като търговец, а като счетоводител работел дълги години при голям вносител на стоки от Китай
Да не е онзи от Хасково, дето измисли марката Viki с ментетата?
Много се заблуждавате, ама нейсе! Живи и здрави!

П.П. То и от футбол всички разбират... :lol:
Krass - майстор
На този от Хасково му пратих един клип на Pansim, в който се вижда как един от 200 амперовите му (на хасковлията) електрожени заваря със 135А максимално. И се почна, ама той тоя не бил от неговите, ама не знам какво си. Още чакам клип на който се вижда как заваря с 200А.
dragozow - майстор
Аз им имам адресите на двете фирми в Хасково ако на някой му трябва. Истината е че държавата пречи изключително много на бизнеса. Не на моя, въобще. Не е нормално две години да не може да си пуснеш легално ток и вода, при това плащаш осигуровки на една тумба народ, пари които държавата прибира за да може да дава заплати, пенсии и т.н. Ако някой се пробва да прави бизнес в Турция или Румъния ще разбере защо всички големи фирми са именно там, а не в България.
rolls - специалист
Kumay написа:
П.П. То и от футбол всички разбират... :lol:
И от политика ... ама на масата след 3-4 ракии ...
profesionalist_wood - майстор
То и затова Чехльо виде че на запад нищо не дават и отиде да квичи в Китай за инвестиции....Късно е либе за китка ,пример със BYD. Те джигитайците щяха да направят завод за бусове в Брезник миналия Декември, но някой отгоре е искал “включване“ и пликове със подкупи и затова китайчетата са се дръпнали . Да направят 2–3 год. проучване и първоначални договорки и да се откажат в последния момент, не е без причина. И сега правят завода във Холандия,а за нас Бай Хуй....
dragozow - майстор
Те не могат да проумеят че частния бизнес храни държавата в момента, защото всичко държавно е на загуба. Приходите за пенсии, здравеопазване и др. идват от работещите, защото пенсионните фондове и здравната каса са празни. Колкото повече някой чиновник спъва бизнеса, толкова повече бизнеса се свива и накрая изчезва или се мести на по-добро място. Мога да давам примери до утре. Заради някакъв административен акт за 70 лв бяха блокирали 4 сметки (?!?) и си ги бяха удържали от всички, заради простотиите им акта вместо 70 лв излезе 900 лв. Ма нали закона е в тях и не ги лови.

Отплеснахме се от електрическите триони...
profesionalist_wood - майстор
Ок, отплеснахме се.днес ще си чакам инструментите по куриер и ще отскоча до Баухаус
Язък за 6-те милиарда
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 65

Тема "електрически верижен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: