• 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
MIRO_073 - майстор
brum написа:
Добра новина, намерих си на Шнайдер, 10-12лв/бр :) . Другата седмица ще са в Ташев.

А за смяна - няма смисъл. Така или иначе не мисля, че ще са ми проблем след като разбрах какви са тия криви. По-добре да си вържа гащите по-сигурно :) . Както казах къщата е малка (40м2 застроена площ) и не мисля, че ще ми трябва много ток.
Поздравления.
brum - майстор
Благодаря :) .

И още нещо да попитам - гледам монтажите се правят с гребен и с шина. Те предпазителите "посока" няма как да имат, нали? Все пак е променлив ток :) . За посоката питам, защото идеята ми е всичките да са в заторено положение нагоре и прекъснато положение на долу.

Та от горе на 40А АПто ми влиза основната фаза. От долу да има гребен до всички от останалите АПта. От горе на останалите АП-тата вземам изхода за фазите на контактите и другите неща в къщата. До тук нещо нередно?

За земята слагам една шина. Май над АПтата ще ми е по-удобно да я сложа. Удачно ли е или трябва да е другаде?

Имам ли нужда от нещо допълнително като защита за ниско/високо напрежение? Гледам, че има разни такива реализирани в корпусите като АПтата. Имат даже електромери в такива 1P корпуси :) .
VLADO66 - майстор
viewtopic.php?t=7872&postdays=0&postorder=asc&start=0
MIRO_073 - майстор
brum написа:
Те предпазителите "посока" няма как да имат, нали?
Нямат посока
brum написа:
До тук нещо нередно?
Според мен не
brum написа:
За земята слагам една шина. Май над АПтата ще ми е по-удобно да я сложа. Удачно ли е или трябва да е другаде?
Шината обикновено се слага там.
brum написа:
Имам ли нужда от нещо допълнително като защита за ниско/високо напрежение?
Ти решаваш. Има много такива неща и зависи какви консуматори ще имаш-скъпи или като за вила
brum - майстор
Ми от консуматорите осново СОТ-а ме притеснява, че на него разчитам да не ме "избомбят". Затова му пускам и отделен предпазител :) . Иначе за другото ми е все тая. Ама като се замисля - то дали ще спре или ще се "взриви" централата е все тая. Тъй че няма да слагам други защити.
VLADO66 написа:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... sc&start=0
Това не го разбрах - аз имам една фаза :) . Та не знам това дали може да ми свърши някаква работа.
VLADO66 - майстор
Съжалявам за линка,имах предвид да си сложиш катоден отводител.За ниското напрежение спасение няма.
MIRO_073 - майстор
За ниското напрежение има мин. напреженов изключвател.
VLADO66 - майстор
Така е,само че ако има проблеми с товара който не може да се поеме от мрежата може да си останеш без ток.
ben84 - специалист
Чудно ми е как още не сте обсъдили възможността за АВР за тия 40квм. :-D
brum - майстор
Най-накрая пристигнаха :) .

20А предпазителя е май от някаква по-стара серия, ама не е болка за умиране. Ще наруши само естетическия вид на таблото :) . И кутия си взех за 40лв. Метална, с ключалка, изолирана (щото е за външен монтаж). И вратата, и корпуса имат медни шпилки за връзване на земята. Само не знам защо на някой кутии дъното е метално (като на тази), а на други е текстолитно.

Прикачен файл

IMG_20140128_150741.jpg

Прикачен файл

IMG_20140128_150727.jpg
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20

Тема "Въпроси за табло с предпазители" | Включи се в дискусията: