• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
S.Ivanov - напреднал
не знам дали все още ще сам от полза но мисля че имам решение
S.Ivanov - напреднал
виж дали продават тези неща някаде

Прикачен файл

Picture.jpg
Picture.jpg (58.86 KиБ) Видяна 5729 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Така. Ясно. Не пипай щпилките - нямат общо с проблема.
Стълбището е поувиснало. Предполагам къщата се сляга. Поогледай, дали би могъл да подпреш най-долната колона - с клин или с крик да повдигнеш най-долното стъпало. Направи го по-малко, на етапи, да се съберат стъпалата.
cheri - помощник
На площадката за първия етаж около 5см а за втория около 3. Самото тропане ми се струва, че не е чак толкова проблемно, но ме дразни най-вече скърцането на някои от стъпалата. При стъпване по част от стъпалата същите поддават с около 5-8мм и от там се получава скърцането. Вероятно къщата доста се е слегнала , щото е строена през 1926г. Ако някой смята, че може да се справи с проблема нека ми изпрати оферта на chorapinow@hotmail.com Става въпрос за Дупница. Ще изпратя още снимки.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Поставих диагноза и ти предложиш лечение. :) Сега ще ти обясня малко по-подробно (имах същия проблем).
такова стълбище е висящо, подпряно с напън о стените. Невероятно удачна конструкция, впрочем.
Обикновено колоните просто държат парапета, но ся здраво свързани със страниците и стъпалата. Подложи дъска (за площ) и повдигни изотзад най-долното стъпало (или 2рото...). Най-долната колона ще се отдели от пода - подложи колкото трябва под нея, за да компенсираш увисването.
Прави го бавно, с наместване на стъпалата, ръчно, ако не се наместят сами. Няма никакъв проблем да си тичаш по стълбите и да си ги причукваш с пета или гумения чук, докато са на крика.
Даже ти препоръчвам да го повдигнеш и ден-два да си го ползвате за да се намести само. и после пак да повдигнеш - така докато спре да мърда и да скърца.
Ще се изненадаш от лекотата и ефекта.
  • 1
  • 2

Тема "Ремонт на дървено стълбище?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: