• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 94
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
shadow__01 - майстор
Аз искам да попитам има ли някой евтин(под 100лв.) качествен модел уред който мери така нареченото True RMS и има ли смисъл от него?
Да има автоматични обхвати и защити от случайно объркване при използване.
thinkpad - майстор
shadow__01 написа:
Аз искам да попитам има ли някой евтин(под 100лв.) качествен модел уред който мери така нареченото True RMS и има ли смисъл от него?
Под 100лв въобще не виждам да има мултиметри, които предлагат такива възможности.
Avas_co - майстор
thinkpad написа:
shadow__01 написа:
Под 100лв въобще не виждам да има мултиметри, които предлагат такива възможности.
Ами, това май спада в тая графа- http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=6654 .
Дали има смисъл ти си решаваш.
thinkpad - майстор
Avas_co написа:
Ами, това май спада в тая графа- http://www.stbbg.com//?page_id=21&record_id=6654 .
Това са амперклещи. :?
Avas_co - майстор
thinkpad написа:
Avas_co написа:
Това са амперклещи. :?
Уф, вярно, че това са токови клещи.
Мм , кофти работа , с тях не можеш да премериш напрежение , нито съпротивление, абе нищоо.
:? :lol:
thinkpad - майстор
Avas_co написа:
Уф, вярно, че това са токови клещи.Мм , кофти работа , с тях не можеш да премериш напрежение , нито съпротивление, абе нищоо
Човека пита за мултиметър. Аз виновен ли съм за формулировката на въпроса? [-X
shadow__01 - майстор
Avas_co написа:
Уф, вярно, че това са токови клещи.
Може да мери, но не използвам токови клещи, а се чудя близките месеци дали да не си купя нещо по-така професионално.
И дали изобщо си струват парите като качество и точност?
fox_vt - майстор
И каква е разликата между мултимер и ампер клещи да питам аз :-D Разликата е че последните имат хардуер за мерене на големи токове с мултимер можеш само да се облизваш освен ако не си купиш приставката.Но пък точно тоя от последния линк май не може да мери ток със сондите а само със щипките ама не съм пробвал де.Другите функции които ги има във мултимера ги има и в ампер клещите при еднакъв клас разбира се .И не на последно явно не знаете че амперклещите всъщност се казват мултимер със ампер клещи :wink: Тааа започнете да четете поста пак :rolleyes:
hidrazin - майстор
То голяма част от мултимерите с токови клещи нямат функцията да мерят ток със сондите. Да не кажа всички щото може и да има и да не съм го виждал.
Обаче пък има приставка амперклещи която може да се включи към нормален мултимер. Например това:
MS3300 ПРИСТАВКА
:partyman:
fox_vt - майстор
Ами да ама след като им видях цените си викам май по добре амперклещи да взема пък малки токове със старото куче :-D
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 94

Тема "Купуване на Мултицет-какъв?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: