• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 64
Ел. инструментите. Консумативи.
atanasov2004 - специалист
Привет отново :) Извинявам се за правописните грешки,но последно време съм зле с очите, на никой не го пожелавам и никой не искам да обидя. Извинявам се ако някой се е засегнал. Да тука е много трудно да се прави бизнес, и г-н Драгозов дава пример с Турция и Румъния...мислите че правите бизнес и държава пречи и спъва вашите
идеи ... :-D Ми направете бизнес в Германия, Франция,Швейцария....ще се откажете като разберете за купища документи и регистарционни режими. Много от техниката която тук се предлага не отговаря на никакви норми и
стандарти, даже се внасят откровено ОПАСНИ ! електро-инструменти и уреди с чисто формален контрол-включително
цитираните Хасковски фирми...С такива моторни резачки, ъглошлайфи, циркуляри можеш да се осакатиш за цял живот
Като е толкова трудно за "бизнес", как пазара е залят с тези опасни стоки, ами детските играчки, ами храните менте...
Ако ,г-н Драгозов държавата спъваше "бизнеса", а то вече няма държава...няма да има обяви за опасни за здравето
инструменти и замърсяващи въздуха китйски резачки които мангалите на Димитровградския пазар ти размахват под носа...И как са "внесени" тези машини ? И как не разбират хората че е напълно нормално една фирма да фалира...
Ми това е нормално. Това е нормално за пазарните икономики, не може всички да печелят, трябва да има и загубили
profesionalist_wood - майстор
Даа наште хаймани са специализирани в безделничество чакащи поредните тъпи евродирективи които стопират нашето производство и пиене на кафета по кръчми докато тия жълтури бичат продукци от каквото се сетите... http://biskvitka.net/istorii/17159-kita ... paper.html
:-D
dragozow - майстор
atanasov2004 написа:
Привет отново :) Извинявам се за правописните грешки,но последно време съм зле с очите, на никой не го пожелавам и никой не искам да обидя. Извинявам се ако някой се е засегнал. Да тука е много трудно да се прави бизнес, и г-н Драгозов дава пример с Турция и Румъния...мислите че правите бизнес и държава пречи и спъва вашите
идеи ... :-D Ми направете бизнес в Германия, Франция,Швейцария....ще се откажете като разберете за купища документи и регистарционни режими. Много от техниката която тук се предлага не отговаря на никакви норми и
стандарти, даже се внасят откровено ОПАСНИ ! електро-инструменти и уреди с чисто формален контрол-включително
цитираните Хасковски фирми...С такива моторни резачки, ъглошлайфи, циркуляри можеш да се осакатиш за цял живот
Като е толкова трудно за "бизнес", как пазара е залят с тези опасни стоки, ами детските играчки, ами храните менте...
Ако ,г-н Драгозов държавата спъваше "бизнеса", а то вече няма държава...няма да има обяви за опасни за здравето
инструменти и замърсяващи въздуха китйски резачки които мангалите на Димитровградския пазар ти размахват под носа...И как са "внесени" тези машини ? И как не разбират хората че е напълно нормално една фирма да фалира...
Ми това е нормално. Това е нормално за пазарните икономики, не може всички да печелят, трябва да има и загубили
Те директивите важат и за нашата страна. И сега големите легални фирми за такава техника ги спазват. Сменяват цели модели заради разни изисквания. В същото време въпросните хасковски фирми си плащат на някой чиновник да не ги закачат. Така един път са внесени и декларирани като части, после са спестили ДДС, излъгали са с митото, гаранцията и т.н. Така имат предимство поне 30%, в комбинация с най-евтините машини и големите обороти им се получава работата. Държавата тук го позволява, по-скоро нехае. Имах до скоро един видеоклип как в европейска държава унищожават такива машини, направо един верижен трактор минава през една купчина. Пазара е залят именно заради корупцията на всякъде. Ясно че е нормално някой да загуби, но се опитвам да кажа че условията не са равни, някои са по-равни. Ако правиш нещо честно и легално винаги се намира кой да ти пречи.
atanasov2004 - специалист
Най после ме разбрахте :)
Kumay - майстор
atanasov2004 написа:
Най после ме разбрахте :)
Писаното от Калоян няма нищо общо с твоето
atanasov2004 написа:
...Няма официален вносител който да не слага 100% и нагоре надценка...
Защото излиза, че гадните търговци надуват цените!
Не! Гадните търговци плащат такса опаковка, такса електроинструмент, проекти за управление на отпадъци, авансов данък печалба, данък добавена стойност, осигуровки на служителите, проект за одобрение на рекламна табела, такса при продажба през ПОС терминал, и т.н. и т.н...
И се побират в много по-малки проценти от половината, а и до 1/3 от това, което си посочил!
Или по-малка, отколкото понякога е разликата м/у нормална и промоционална цена/определена от производител/ на дадена машина.
А за това, че някои хипермаркети си позволяват да разпродават на много под доставна цена е друга бира! Но всеки има право да си определя политиката на търговия! И да си носи кръста! :wink:
silent - майстор
Мислех да не пиша по темата макар че нападнахте човека-счетоводител без да има защо но ме дразни надменното поведение на някои хора тук. Да и аз твърдя че вносители и произодители работят със 100% или с близък до този марж. Ако вие не работите с толкова това си е ваш проблем, ще оцелявате без да имате възможност за развитие а еволюцията не познава дълго оцеляване без развитие. Кой както иска така да го разбира. И айде ако обичате уважавайте малко повече хората които са отделили от времето си да пишат по нещо. Дори да е глупаво за вашите високообразовни мозъци все за някой е полезно. Търговците не са гадни. Те са много гадни най-вече големите не заради това че, работят със 100те си процента , а защото дори и да имат финансовия ресурс не желаят да организират каквото и да е дори и елементарно производство тук в тази държава . По лесно е алъш веришчето нищо че това на практика не носи нищо позитивно за икономиката,затова и се давим 20години в криза. Ако ставаше само с търговийка да сме най-успялата държава щото то тука освен да слеъжем кати си препродаваме друго нямаме, ма не става само търговийка.
Да отбележа не ме дразни това че някой си продава със 100 или 1000% печалба. Това си е негов проблем чуждото канче не ме интересува. Ако ме устройва цената купувам ако не ме устройва не купувам колко печели този който продава не ме интересува. Дразня се когато някой я използва като аргумент за това дали продукта става или не. Като евтина и не става и знаеш е не става няма да я продаваш бе, а не да ми навираш цената и едва ли не да обесняваш че за тази цена подарък ми правиш.
dragozow - майстор
Не е работа на търговците да създават производство в България. Ти като мислиш че можеш да произвеждаш се пробвай, няма нищо по-хубаво от това. Много е важна логиката на държавата, а у нас такава няма. Затова и няма производство или същото бяга от България. Няма как да продаваш със 100% печалба, особено машини и оборотна стока. Ако си забил един милион в стока гледаш как да въртиш по-бързо стоката и да поръчваш нова, вместо да ти избягат 10 клиента чакайки някой шаран да му продадеш скъпо. Нали се сещаш, заеми, разходи, плащания..трябва парите да се въртят за да остава за това. Ако не вярваш ипотекирай си жилището, стани търговец и се пробвай с надценки по 100%. Може в някои сфери, но там пак има много големи разходи. Много хора гледат само надценката, но като им дойде някоя голяма сметка съм сигурен че ще преосмислят. Толкова за гадните търгаши.
iivanov - майстор
dragozow написа:
Толкова за гадните търгаши.
:? Аз що бях останал с впечатлението, че темата е за електрическите триони? :? :partyman:
Kumay - майстор
iivanov написа:
dragozow написа:
Толкова за гадните търгаши.
:? Аз що бях останал с впечатлението, че темата е за електрическите триони? :? :partyman:
И цените на трионите! :wink:
iivanov - майстор
Kumay написа:
И цените на трионите! :wink:
Господ е дал на всеки глава на раменете, да гледа и да преценява.Има достатъчно възможности за пазаруване, включително и от чужденеция, така че този фактор и обсъждането му са излишни.Единственото, до което може да доведе е дрязги. :partyman:
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 64

Тема "електрически верижен трион" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: