Най - вълнуващия въпрос зимно време.
n.ganev - майстор
Пропуснах , убедих се че и тухлите и турболатора си вършат работата.
rosso666 - специалист
Тухлите са си там ама се чудя след като не е на въглища дали има смисъл от тях
Аз този турболатор съм го виждал в ръководството.Там е само на единият поток на въздуха аз мисля да сложа и на предните два потока.
Вие колеги махнали ли сте отражателната пластина между първият и втория отсек след като сте с пелетни горелки???
А благодаря колега n.ganev за инфото относно тухлите и аз няма да ги махам.За турболатора съм сигурен че помага .Ако може да го снимаш.
иначе доволни ли сте от самите котли?аз много се притеснявам от това че наскоро (от съфорумци) разбрах че трябвало да се сложи и трипътен термостатичен смесителен вентил за да подържа входната вода да не е под 50*C,а аз нямам все още .
VLADO66 - майстор
Аз съм без трипътен вентил на Дакона,а той е монтиран 1995г. :)
rosso666 - специалист
VLADO66 написа:
аз да слагам ли сега ???? колко е входнаата ти вода????мойта като я меря на връщащите колектори е около 45*C
Нама ли да си скапя котела ???Аз гледах че дакона и моя са идентични.
с пелетна горелка ли си?
VLADO66 - майстор
rosso666 написа:
VLADO66 написа:
аз да слагам ли сега ???? колко е входнаата ти вода????мойта като я меря на връщащите колектори е около 45*C
Нама ли да си скапя котела ???Аз гледах че дакона и моя са идентични.
с пелетна горелка ли си?
Все още не съм с горелка,а на дърва.Подаващата е 70гр. връщащата не съм я мерил.Чат пат се образува конденз,но не е пробил до сега.
n.ganev - майстор
Ламарината между първия и втория ход съм я махнал/по съвети на съфорумници и е по-добре/. Преди две седмици поставих трипътен термостатичен вентил и първите ми наблюдения бяха, че по стените на котела се събира по-малко пепел и горелката работи по-кратко време на максимална мощнос и по-продължително време на минимална. Също така котела не изстива по-вече от 50градуса като тези дни при нас си беше доста топло и се случваше горелката да не включва 2 до 2,5 часа.Снимки ще направя, но ще е след ден два когато чистя котела. Относно това дали съм доволен от котела - да.Колеги от форума, които се занимават професионално с темата в други теми са писали, че тези котли са най - котирани за работа с пелетни горелки.
rosso666 - специалист
Благодаря колега за инфото и чакам снимки
n.ganev - майстор
Ето и обещаните снимки. Дано да добиеш представа.
Прикачен файл:
Снимка0015.jpg
rosso666 - специалист
ООо голямо благодаря колега.Искам да питам тези пластинки в една посока ли са наклонени(надолу)или се редуват едно нагоре едно надолу.
Иначе и на мене ми беше такава идеята за турболатори .
А като ги сложиш в котела плътно ли лягат по страниците. :partyman:
Поздрави
относно трипътния вентил ще си сложа такъв който отваря на на 61 градуса(за котела му дават тези градуси като препоръчителни за входна вода)
Последна промяна от rosso666 на ср яну 22, 2014 10:22 pm, променено общо 1 път.
n.ganev - майстор
Още
Прикачен файл:
Снимка0016.jpg
Прикачен файл:
Снимка0017.jpg
Прикачен файл:
Снимка0018.jpg
Прикачен файл:
Снимка0019.jpg
Снимка0019.jpg (109.42 KиБ) Видяна 2872 пъти

Тема "Въпрос за Будерус" | Включи се в дискусията: