Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
kappo - помощник
Колеги намерих най-накрая въпросния кран сф. 1/2*3/8" с гайка за тръба 10мм ,ето го и него:
Изображение

Въпроса ми е това ли е правилния начин,на поставяне на частите преди затягане към крана?
Изображение
chapara - майстор
Черната гума е първа към крана, ама нека и някой друг се изкаже за потвърждение :?
kappo - помощник
chapara написа:
Черната гума е първа към крана, ама нека и някой друг се изкаже за потвърждение :?
Черната гума беше в пластмасовата втулка,вътре в нея като се загледаш има като легло сякаш направен само за нея :).на 1ва снимка се вижда.

Аз и за това ,така и тръгнах да ги редя.
Чаро - Акълия
kappo написа:
chapara написа:
Черната гума беше в пластмасовата втулка,вътре в нея като се загледаш има като легло сякаш направен само за нея :).на 1ва снимка се вижда.

Аз и за това ,така и тръгнах да ги редя.
kappo - помощник
В тази последователност на: черната гума - към крана поставена вътре във пластмасовата втулка и след това металната леща и гайката:

Изображение
някак си не успява хубаво да се затегне и не е "на мястото си" дето се казва.

П.С когато разглобих крана изваждайки го от кутийката, беше в тази последователност:

1. Изображение

2.Изображение
colyo - специалист
На други места с подобна сглобка, първо откъм крана е О-пръстен. И аз мисля, че първо е гумичката, иначе няма да уплътнява достатъчно добре.
LazarGanev - "Велик майстор"
Много, ама много внимавайте с тези връзки! Наскоро монтирахме котел и бойлер в една нова къща и пуснахме отоплението. След няколко дни ме извикаха и станах свидетел на ужаса - беше избила една такава връзка в кухнята и целия етаж беше с 10см вода - секции, мека кожена мебел, кухня - всичко леж
LazarGanev - "Велик майстор"
Да де - тря'а а се внимава :wink:
chapara - майстор
Значи е така както си го купил. От снимките не мога да се ориентирам. Идеята е че гумичката трябва да се приплеска и да уплътни тръбичката, но ми се струва че трябваше и клингеритена или гумена гарнитурка на 3/8 м/у бялата пластмаса и крана. После яко стягане. Проба-грешка и ще видиш. Иначе сглобката е по надеждна от мека връзка определено :!:

Тема "Как да монтирам смесител който е с твърди връзки(тръби)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: