Нека намерим най-тънките цени.
ESPACE - майстор
Върнах точилката за свредла и взех, че заприходих един мултишлайф и комплект принадлежности към него. Мултишлайфа се коментираше че с Ni-Mh батерии ще е тежък, но истината е, че не тежи повече от електрическия ми такъв или поне не усещам разлика. Работи прилично с добра мощност. Отворих го, отпред лагеруването си е с сачмен лагер - изглежда прецизно изработена машина. Недостатък - около 5-та степен на регулирането на оборотите изпада в лек резонанс, който при по-ниски или по-високи изчезва. Друг недостатък е, че не е в куфарче.
Много ми се увижда да вадя електрическия от кутията, когато ми потрябва. Сега нещата с този трябва да са ок. Между другото батерията е произведена преди 7 месеца и индикатора си показва заряд на макс.
stan73 - майстор
Ето и доста по-сериозна приставка за заточване на свредла, но подозирам, че цената и няма да е особено достъпна:
http://www.youtube.com/watch?v=fSUa1iFUzkM
profesionalist_wood - майстор
400 лв...
griffin - майстор
Имам приставка от тия за дрелка, единствено за някои по дребни свредла я ползвам и то обикновенни. Честно казано успява да заточи свредлата стандартно. Ако това е което се търси е добра :-). Проблема е че ако се разтърсите из нета има доста филмчета на специфично заточване на свредла и с малко практика може да си правите свободни съчинения както аз им викам, т.е по добре заточени свредла за метал специално. Удобно е и за малки които трудно се държат или трудно се виждат като се заточват.
agj - майстор
angel_ov написа:
comunikator написа:
Та въпросното нещо го надянах на бормашината,но то почва да се върти цялото.... нещо не правя както трябва????
Патроника ти е голям.
Патронника не е голям,шийката е малка ! :lol: Ми навийте малко тиксо де ! :idea:
razli4en73 - специалист
Здравейте.Абе много я разпънахте тая приставка,според мен си върши работа и то за повече от 8 лв.Изпробвах 4,6,8,които бяха изтъпени и изобщо не пробиваха.Заточи си ги без проблем и пробиват та се къса.Според мен тази джиджавка е да я хвърлиш в куфара и като не си в гаража или работилница с шмиргел да си свършиш работа. Друг е въпроса колко ще издържи тая пластмаса.
razli4en73 - специалист
Да изкажа мнение и за ъгловите.С патроника я взех от предишно пускане,няколко пъти съм я ползвал,но я отворих и вътре беше почти без смазка.Напълних я с литол и си върти на 1400 об. без грижи.Тази за битовете също я посмазах с теч. грес и я понатоварих като за тест.Вършат работа и двете.
ralev - специалист
Я кажете за ексцентрик шлайфовете, гледам ги залежават нещо.
mitko64 - майстор
За ексцентрик шлайфа- нямах намерение да го вземам(виждаше ми се слаб с 270W), но цената ме изкуши. Оказа се че и с 270 си върши работа. Не мога да дам кой знае какви отзиви, но поне със сигурност не се скапва за половин час работа. От дървата които ми докараха бях подбрал по дебелите букаци, разбичих ги и рендосах на дъски за хляб. Та някъде към два часа ги шлйфах без почивка с тая джаджа(12 броя) с три размера шкурки и машинката се държа ОК. Оттогава не съм го ползвал. четох тук във форума обаче, че някой го беше скапал с гипс.
stan73 - майстор
Е, то при добро желание може да скапеш всеки инструмент и с чук...

П.П. А относно 270 ватовия ексцентършлаиф на ЛИДЛ, съм писал назад в темета много (както и доста други колеги). По-добре погледни назад вместо да караш колегите да пишат всичко наново. Накратко обаче - аз съм доволен от издържливостта и мощността му, но не и от вибрациите при продължителна работа. Затова препоръчвам горещо ползването му с дебели кожени ръкавици, освен ако вибрационната болест не ти е самоцел !

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix - инструменти?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: