• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 42
Съвети за начинаещи готвачи.
Илчо Илиев - майстор
Много хитро и за малки пушилни е супер...
Може да се направи малко по-голямо за да има капацитет да вади пушек поне 6 ч.
:partyman:
stiv1961 - майстор
mlado-maistor4e написа:
Благодаря за клипа! Не видях в темата да сте коментирали Генератор за дим(smoke generator) http://www.youtube.com/watch?v=frSrfMjjC3M , някои да е правил такова нещо ? Какъв е недостатъка? От къде мога да си закупя опилки?
Отиваш да ми палиш страститеИзображение, като се постопли времето започвам с експериментите. За опилки аз ползвам триците събрани от рязането на дървата. Малко за ситни, но пак вършат работа.
markov_75 - специалист
Това с дим генератора е интересно,и май лесно направимо,но не знам колко време ще гори с толкова малко материал в кутията,но пък лесно ще се и зарежда.Иначе опилки си купих от Багира-букови,2.5лв за 0.500кг.Имат и сайт от който можеш да си поръчаш.
stiv1961 - майстор
В нета има доста клипчета за направата му. Един си го е направил като пелетна горелкаИзображение може да се дозарежда.


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SpNYaDGkMPw[/youtube]

Ха-ха, а този генератор е трепачИзображение, особено ,,компресора" за въздух. mlado-maistor4e запали ме, човечеИзображение

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XejjLrPtebw[/youtube]
mlado-maistor4e - специалист
Тази седмица ще сглобявам аз такова нещо, върти ми се из краката такова малко компресорче за рибки. Ще пусна снимки. Мерси видях го в багира, дъбов чипс за опушване 250 гр 2.19 лв. 500 гр ще ми стигнат ли ? за 3-5 часа, ако ги горя, с тая допълнителна тяга имам чувството че ще ги изяде за закуска, трябва да ги навлажня. Със студеното опушване колко пъти увеличаваме времето за получаване ?
markov_75 - специалист
Според вас опушването с този генератор на дим топло ли ще бъде,или студено?
stiv1961 - майстор
cold smoke generator= генератор за студен дим :)
stiv1961 - майстор
Дааа, сърце юнашко не трае :) , въпреки, че навън е студено посъбрах чаркаляци от гаража и седнах на топло да майсторя. Намерих вентилатор на 12 В, разни маркучи и ВиК части, една кутия от зехтин и една туба от не знам какво за ,,компресор" :-D . На дъното на кутията сложих една стоманена решетка, изрязах и капаче долу а отгоре за капак и пулвелизатора ползвах парче еталбонд. Разпробих го с боркорона на 3/4 и захванах дифузора с 3/4 гайка от смесителна батерия. Вътре в смесителната батерия има тръбичка както е показано в клипа на руснака.
Прикачен файл:
250120142344.jpg
Прикачен файл:
250120142345.jpg
Прикачен файл:
250120142346.jpg
Прикачен файл:
250120142347.jpg
Прикачен файл:
250120142348.jpg
stiv1961 - майстор
До тук добре... ама трябва и проба :) Студено, вятър духа леко, но само напред. Сложих една хартия, две шепи талаш и разпалих с газовата мини горелка....... ами какво да кажа- схемата работи :) , остава да се намерят мръвки и да мушкам един маркуч в пушилнята :-D . Интересното е, че няма да ползвам газовата пиростия да опушвам/ икономия на газ/ и опушването ще е студено. Направих и клипче :)


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SN8v7JOwE4Y[/youtube]
КИМИ - специалист
След като трината поизгори после може да добавяш и нацепени
до около сантиметър букови или дъбови дръвца.
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 42

Тема "Опушване на месо и риба." | Включи се в дискусията:


Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: