PCL82 написа:Това не е кримпване, а по-скоро шлицово пробождаща технология...Шлицово-пробождащата технология е технология със щифтове, където се присъединяват отделни проводници. Тези връзки са разглобяеми. Кербоването е на кабелни накрайници, където парче метал се пресова около проводник, като се получава неразглобяемо съединение. Честно казано не знам за какви камъни говориш. Кабелни обувки, накрайници и т.н се присъединяват с кербоване с подходящи клещи.
Кримпенето е чуждица, която означава деформиране на парче метал, така че да придържа другото, сиреч еквивалентно на кербоването в английският език. Кримпване обаче в английският език е по-широко понятие и се употребява за всякакви кабелни накрайници, свързани към проводник чрез пресова технология - от кабелни обувки и неразглобяеми връзки до всякакъв тип букси.
В случая не считам за безопасна тая връзка, ако ще пускам 220/380V и токове 16 A и нагоре. За някакви непретенциозни връзки може и да стане номера.
ESPACE написа:С такава глупост в старата ми кола бяха премостили един куплунг, който явно е създавал проблеми. Това преди 2000г. Не че това нещо издържа много. Накрая играха секачките и лустер клемите и забравих за проблема.Абе ти за термошлаух и поялник не си ли чувал? При мен беше закрепено радиото в колата като я купих с лустер клеми, а евро букса нямаше. Всички клеми ги махнах и сложих евро букса със запояване и термошлаух отгоре. Лустерите се разхлабват, а кабелите се окисляват. Очаквай проблеми в бъдеще.