Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте отново, поръчал съм си ето това http://eltrik.osram-bg.com/index.php/%D ... HCI-T-150W
и възлагам големи надежди да се фокусира добре и да светне достатъчно силно за да се приближа до оригинала. Би трябвало да заработи без проблем с оригиналния баласт на проектора. А междувременно се сдобих с още един проектор с работеща (но накрая на живота си лампа) Plus U5-112, доста компактен но с 2000:1 контраст. А с по стария ми Шарп направих друг експеримент, сдобих се с едно малко рефлекторче от DLP проектор (не нзнам какъв) и реших да пробвам пак със ксенона. Този път обае счупих UV стъклото и остана само балончето с електродите му, залепих го и като го пуснах направи много силна идеална точка. Сложих го в проектора и се получи много добре, по светло и качествено е от колкото другия ми проектор с оригиналната си лампа (250:1 на стария срещу 2000:1 и 1600 лумена на новия). И така много съм се зарибил и сега преоварям за трета машина, Acer с 4000:1 контраст с изгоряла лампа пък там ще пробвам тази керамична метал халогенна лампа, по размери балончето и вътрешната и част идват много близо до оригинална UHP. Това е за сега, гледам в темата никой не пише, само аз си останах да си играя :rolleyes:
brad4edat - специалист
Няма да е лошо да направиш малко снимки, както е описано назад в темата. За да придобиеме бегла представа и ние:) И опиши коя снимка с коя лампа и проектор е;) Ще чакам снимките и резултатите от тази лампа дето си описал сега:)

http://eltrik.osram-bg.com/index.php/%D ... 0%BF%D0%B8
Иначе тези лампи не са никак лоши заместители, като се преработят да се извади само балона и да се зациментира в рефлектора. 150-200w са чудни. Е балоните са по-голями и няма да свети като оригиналните, но за зарибявка с някои стар проектор са чудни:)
MamaMy - майстор
Пичове, знам че са забранени продажбите в този форум, но ми припаднаха 2 работещи и много хубави шрайбпроектора. Ако са полезни за някой от вас, може и на лични. Иначе ги пускам в продавалника със специална отстъпка за членове на http://www.napravisam.bg

1.KINDERMANN Famulus 2 285 - Стационарен много тежък
2.ROTO International D-2000 - Портативен в пластмасов куфар

С тях има и един автоматичен прожекционен апарат за диапозитиви с дистанционно пак в куфар марка KINDERMANN AV600 Prasent

Цялата техника е много сериозна и висок клас. Имаше и други интересни неща, но играх само за колкото пари имах.
Ето малко от обещаните снимки:

това е първият проектор sharp xg-nv7xe на тъмно и на светло с метал-халогенна лампа
Изображение

Изображение

Втори опит с ксенон 55 вата на същия проектор но с друг рефлектор

Изображение
Изображение

с нов екран, и ксенон 55 вата

Изображение
Изображение
Изображение

И една снимка на новия ми Acer-x110p с оригинална лампа в еко режим и намалена яркост, но накрая на живота си все пак е в пъти по добре от другите ми два с каквато и да е лампа. Все пак е по съвременен и е с много контраст и лумени.
Изображение

Снимките са с телефон и за това качеството е под всякаква критика, но горе долу се разбира за какво става въпрос, въпросната лампа на осрам за която писах по на горе все още не е дошла за да пробвам и с нея.
Екрана е с около 3 метра диагонал, и е дървена рамка с кадастрон от книжарница.
brad4edat - специалист
На какво разстояние е екрана от проекторите?
Каквото и да е, с каквато и да е лампа, няма да се доближи близо до яркоста, която имаш сега с оригиналната лампа, нищо че е на много часове.
Тя лампата може да си изкара и 4000-5000часа, зависи къде е ползван проектора. Ако е в някое кафене и е пускана само по един път на ден, ще изкара много. Не часовете а броя на пусканията и ебават мамата на лампата :)
Kalistobg - специалист
смятам да си поръчам тези две неща за да си направя подсветка за проектора
epson emp74

http://www.aliexpress.com/item/100W-LED ... 89363.html

http://www.aliexpress.com/item/FREE-FRE ... 20971.html

говорих с китаеца каза 15 дена има празници след това мога да ти пратя

някой ако си е купил 100вата лед с драйвер и не му върши работа да ми пише на лично да се уговорим срещу каква сума би се разделил с тях :yawinkle:

тия от CREE са направили нов точков светодиод

http://www.aliexpress.com/item/High-qua ... 19473.html
---------------------------------------------------------------
снимката е за брат4еда
Изображение
brad4edat - специалист
Не си давай парите за какъвто и да е диод! Не стават нито за LCD нито пък хич за DLP!!!
Тези свето диоди са МАТРИЧНИ! Всички видове лещи работят само с едноточкови източници на светлина, освен едни много специални лещи със матрични лупички! Тия лещи ги няма никъде и трябва да са оразмерени спрямо дадения диод. Демек е пълен абсурд да се намерят. При мене бях събрал и поръчал купища лещи, как ли не ги въртях и комбинирах, еми получава се аме не е добре. По-добре е с такива лампи за които писахме, ако си имате рефлектора де.
Ако нямаш рефлектора и мислиш с диод, си вземи 150 ватов поне, със 100 няма да си доволен, казвам ти го щото и аз опитвах и сега го ползвам за подвижна лампа :-D
Трябват много, ама много лумени! Поне 13000 и нагоре та 20000 и пак ще е зле, понеже не може да се фокусират като при оригиналната лампа:)
Kalistobg - специалист
Изображение
--------------------------------------------------------------------

идеята е следната купувам 3 бели светодиода 10вата и нагоре
купувам 3 филтъра за основните цветове
слагам всеки филтър пред съответната матрица
и избягвам всички лупи и огледала
Изображение

Изображение

Изображение

Прикачен файл

pj.jpg
pj.jpg (82.52 KиБ) Видяна 3697 пъти
brad4edat - специалист
Тя идеята е позната. Проблема е че тия 10w диода са също матрични ( 10x 1w, или друга конфигурация), от където пак си идва основния проблем с разсейката и фокуса на светлината! Няма как да избегнеш лещите напълно. Проблем е и че за да светне хубаво проектора си иска да имаш хубав сумарен източник на светлина, демек пак 13000LM и нагорце. Ще ти стискаме палци, ама да си знаеш, че и аз бая неща опитах и по-добро от лампата си няма за сега. Просто лед технологиите за момента не позволяват от един диод да се извади достатачно светлина, че да се сравнява с оригиналната лампа. Говориме за модове, не за фабрични LED прожектори:)
Kalistobg - специалист
като изключим разсейката голямата загуба идва при преминаването на светлината през разни лещи
тъй като всяка леща връща част от светлината обратно около 10% +/- тоест като прекараш светлината през 7-8 лещи и познай на изхода какво е останало , за това искам да прескоча всички лещи преди матриците освен евентуално последната за да концентрирам поне малко светлината от леда
смятам първоначално да тествам с една лампа от тези на 220в 3вата лед че си има всичко необходимо и е сравнително компактна , ще вида каква е разликата и ще преценя дали и колко по мощни светодиоди ще ми трябват

Прикачен файл

led.jpg
led.jpg (85.43 KиБ) Видяна 3687 пъти

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: