От мобилни телефони до цифрови камери
KingLin - майстор
Конфигурацията е следната: на бюрото монитор до стената, над него на 10 см ЛСД ТВ закачено на стената и на телевизора отгоре е приемника. До сега бях на Булсат ма ги разкарах и се включих към Варналан. Дефакто само сменихме приемника. Захранващите кабели на приемника и телевизора и коаксиала минават надолу зад монитора до под бюрото. И със стария и със новия приемник е така. Обаче сега след смяната на приемника монитора почна да трепти много дразнещо. След 5 мин на компа ме заболяват очите. Каква може да е причината и как да я отстраня. Дано съм обяснил добре, ако трябва ще снимам.
shadow__01 - майстор
1.Премести телевизора и всичките му кабели. Би трябвало да се оправи.
2.Ако не стане изключи приемника от контакта. Може той да внася смущения в захранването.
3.Също възможен вариант е и гаден и лошо екраниран коаксиален кабел и тъй като е близо до монитора...
KingLin - майстор
Телевизора ако го преместя се губи целия смисъл на това защо съм го монтирал точно там. Идеята е да работят и двете едновременно. Коаксиала го премествах но ефект никакъв. Пък и той си е бил там винаги. Силата на сигнала е 38 децибела ако има значение. Но както казах и да го преместя да не минава близо до монитора дефекта си остава.
DMN - майстор
Аз доколкото разбрах от "конфигурацията", и ако в момента си на кабелна телевизия и монитора ти е свързан с нея по някакъв начин(може би си свързал и телевизора към компютъра), най-вероятно ще ти трябва такова нещо:
https://www.google.bg/search?q=%D0%B3%D ... D-yAPIsYBY
KingLin - майстор
DMN написа:
Аз доколкото разбрах от "конфигурацията", и ако в момента си на кабелна телевизия и монитора ти е свързан с нея по някакъв начин(може би си свързал и телевизора към компютъра).....
Чак се ядосвам, че сам не се сетих да дръпна кабела между компа и телевизора :x Благодаря много, причината е намерена, а дали ще се реши проблема зависи от разделителя и от мързела ми :lol:

Тема "Монитора под телевизора трепти след смяна на приемник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: