Всичко за дърводелството
венци - напреднал
зд. в кв. бенковски има 2-3ма стругари давалсъм им поръчки и съм доволен
griffin - майстор
здравей колега къде се намита това чудо някакав по точен адрес може ли да дадеш защото поне което намерих в бгмасп е на другия край на софия :-)
венци - напреднал
сточна гара кв.орладовци и бенковски. навлизане в кв. има бутка за весници и цигари там ще те насочат.за стругар
griffin - майстор
аха мерси много за упътването :-)
венци - напреднал
а защо не видиш със стяга за дърво да пробваш там резбата е също едра
griffin - майстор
ами не съм виждал стяга за дърво с достатъчно дълга резба :-)
иначе в момента аз ползвам няколко стеги с едно трупче и така си закрепям детайлите но е малко по сложно собенно ако трябва да се ползват нормални стеги :-)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
griffin написа:
ами не съм виждал стяга за дърво с достатъчно дълга резба :-)
иначе в момента аз ползвам няколко стеги с едно трупче и така си закрепям детайлите но е малко по сложно собенно ако трябва да се ползват нормални стеги :-)
Хм. В дърводелството се ползват клинове. На е необходимо дълго рамо на стягата. Нали затова са дупките и в плота и в стягата.
crez - майстор
Ето едно лесно и евтино, но много по рационално изпълнение.
http://woodtools.nov.ru/mag/other/verst_k/verst_k.htm
griffin - майстор
n_a
нали тия дупки в които се набиват клиновете трябва да са през разттояние колкото се отваря стиската на тезгяха така че да може да се покриват всички тазмери за това няма смисал да се сложи прекалено къса резба моята най голяма стяга е с 10-на см. резба така че тоя вариант е безмислен поне от моя гледна точка.

иначе crez това което си дал е добро като решение но в моя случай пак опитам до резбата :-)

Иначе колегата който започна темата ...
http://thewoodwhisperer.com/
епизоди 18 и 19 ако ги разгледаш има упътване как да си направиш относително евтин тезгях който да носи на бой :-) с МДФ и шперплат се прави права и здрава горна повърхност а за краката предполагам може лесно да се съшини нещо такова ако не ти се занимава да правиш целия шкаф от 19-ти епизод :-)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
griffin написа:
n_a
нали тия дупки в които се набиват клиновете трябва да са през разттояние колкото се отваря стиската на тезгяха така че да може да се покриват всички тазмери за това няма смисал да се сложи прекалено къса резба моята най голяма стяга е с 10-на см...
griffin, подлага се. Трупче се подлага.
Но... както и да е.

Тема "Тезгяхи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: