• 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
ttttttd - специалист
stiv1961 - майстор
ttttttd написа:
http://www.youtube.com/watch?v=E-Djx8gM ... e=youtu.be
Разгеле :) , като турбо на празен ход е :supz:
stanka7a - напреднал
Браво колега горелката направооо изригва .......пълни душата
ttttttd - специалист
До днес работещите горелки за които знам са 47 броя.Колко клипа се качиха?Какви впечатления се споделиха?Да отговорят всезнайковците към които 90% от говорилите с мен изпитват неприязан.Това е истината.Така е и в държавата заради шепа маймуни нацията страда поради простата причина,че не е осъзнават че властта е именно в нея(в нацията обикновените хорица). Тук във този форум е същото.Две сърдити старчета карат хората да мълчат.Защото просто спазват поговорката уби простака с мълчание за това мълчат.

Имам споделени 12клипа и едно чудо снимки.Но кой съм,аз да качвам чужди клипове.Всеки взима решението за себе си.Никога не съм мълчал,за това не мълча и сега.Сори за добронамерените.

Разгледайте добре форума и ще установите,че във всяка тема има по двама титанични образи които командват парада поради факта,че жените има се млатят с комшията и те няма просто какво да направят освен да избиват комплекси тука. Чао думите не са само мои,позволих си да ползвам разсъждения и на колеги.Моля да ме прощават!!!!
n.ganev - майстор
Няколко t - та и d, децата " на жена ми"/ аз така казвам защото по нашия край казваме, че на българина децата са много красиви защото не ги е правил той или не ги е правил с ръцете си/ до преди няколко години докато бяха малки все пееха " хакунамататаааа живей споооокойно, гледай само напрееееед ". Това е от едно детско филмче "Цар ЛЪВ". Гледай напред! И ДА НЕ ТИ ПУКА!
s_s1 - специалист
ttttttd написа:
LazarGanev: Понеже си тръгнал да експериментираш с производство на горелки ще ти направя една голяма услуга, за лесно изчисляване на реалната мощност - засичаш максималния разход на пелети за 1 час (в кг.), умножаваш го по числото 5 (пет) и получаваш максималната мощност на конструираната горелка.

Разбрахте: Благодаря.Определено ще се съобразя с това.

НЕЩО по другите два въпроса можеш ли да ми подскажеш?

За да заместим 1 тон дървесни екопелети трябва да изгорим:

Еквивалента на 120 литра нафта …
или 170 литра газ (пропан-бутан) …
или около 16000 кубични метра природен газ …
или 4775 киловатчаса електроенергия.

ФАКТ: Повечето печки за пелети в днешно време са направени да горят както иглилистна, така и широколистна дървесина.
Изборът на гориво в случая е по-скоро с цел изпробването на конкретна марка в конкретната печка. Това обикновено зависи от качеството на пелетите, а не от вида дървесина. Видима разлика между пелетите от различни видове дървесина няма, тъй като всички те минават през смилане и се превръщат в хомогенна дървесна маса.

ФАКТ: Иглолистните пелети обикновено имат по-висока топлинна мощност и отделят по-малко пепел.

Нещо не ми се връзва това.
1 тон пелети струва над 350 лв.
120 литра нафта с акциза струват 300 лв.
170 литра газ с акциза струват 220 лв.
16000 куб. м. природен газ не знам колко струват и не мога да си ги доставя евтино до къщи, но това означава, че нафтата и особено пропан бутана са доста по-скъпи от пелетите.

Наистина така ли е?
rosso666 - специалист
ДА така Е.Дърва въглища пелети са едни от най евтините варианти за отоп,ление
имам роднини които се топлявар на ГАЗ и им излиза двойно отколкото на въглища и само заради чистотата и комфорта.
Всеки си преценява .Не се сещам няой да се топли на нафта още???????
За мен пелетите са най добрите спрямо: комфорт-цена.
stanka7a - напреднал
Здравейте приятели ......да аз съм на същото мнение че пелетите са компромис цена/хамалогия и до момента нямам оплаквания горелката си работи направо чудесно дори задоволява зиморничивите капризи.........пускам една снимка с вътрешната температура на спалня 15 квм
Прикачен файл:
photo.JPG
photo.JPG (39.95 KиБ) Видяна 2768 пъти
sian - специалист
stanka7a какъв е разхода на пелети
stanka7a - напреднал
Разхода на средната решетка е точно 2 чувалчета за 24 часа
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31