Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
n.ganev написа:
Още
Прикачен файл:
Снимка0016.jpg
Прикачен файл:
Снимка0017.jpg
Прикачен файл:
Снимка0018.jpg
Прикачен файл:
Снимка0019.jpg
Много благодаря колега аз искам да сложа такива и в трите отделения
n.ganev - майстор
Пробвай и докладвай :supz:
rosso666 - специалист
:prayer: задължително ,но дано поне февруари да стегне малко студ та да работи както трябва горелката :partyman:
n.ganev - майстор
Аз също се на надявам да стегне, че моите в къщи ме изядоха:" Ти толкова време си ходи на лов да се кефиш, а кога ще има сняг за ски? - Е как кога - на лято!" Получи се като от филма : Тати ша ми купи колело, ама друг път - като падне снега". Поздрави! Сега е време за експерименти.
rosso666 - специалист
Дколега твоя бош до колкото видях е с горелка фероли..... каква квадратура топлиш и за колко пелети...
Другото е,че в моя котел има едни шамотни тухли,в твоя има ли такива.Както и моя и твоя са направени за твърдо гориво и тези шамотни тухли са сложени за това.Въпросат ми е при пелетните горелки дали са необходими или само правят допълнителна и излишна изолация.
n.ganev - майстор
Тухлите си стоят на място. Освен, че като загреят веднъж слет това котела изстива по-бавно отколкото ако ги няма / пробвано /, а и завихрят топлият въздух като турболатора. Преди 18 дена поставих и трипътен термостатичен вентил на входа на котела. Отоплявам изолирана едноетажна къща 110-120 кв.м. и 120 литра бойлер. през деня поддържам от 7,30 до 13,00 часа - 23гр, от 13,00 до 24,00 часа - 23,5 гр и от 0,00 до 7,30 часа - 22,5 гр. Това е от понеделник до петък, а събота и неделя от 08,30 до 24,00 - 23,5гр и от 0,00ч. до 8,30ч - 22,5гр. Управлението на горелката е от стаен термостат. Разход за последните две седмици 22 - 23 кг. за 24часа. Сега при нас си вали сняг доста добре, така че ще е нормално разхода да се завиши.
rosso666 - специалист
n.ganev написа:
Тухлите си стоят на място. Освен, че като загреят веднъж слет това котела изстива по-бавно отколкото ако ги няма / пробвано /, а и завихрят топлият въздух като турболатора. Преди 18 дена поставих и трипътен термостатичен вентил на входа на котела. Отоплявам изолирана едноетажна къща 110-120 кв.м. и 120 литра бойлер. през деня поддържам от 7,30 до 13,00 часа - 23гр, от 13,00 до 24,00 часа - 23,5 гр и от 0,00 до 7,30 часа - 22,5 гр. Това е от понеделник до петък, а събота и неделя от 08,30 до 24,00 - 23,5гр и от 0,00ч. до 8,30ч - 22,5гр. Управлението на горелката е от стаен термостат. Разход за последните две седмици 22 - 23 кг. за 24часа. Сега при нас си вали сняг доста добре, така че ще е нормално разхода да се завиши.
КОлега а когато няма никой у вас през деня каква температура гласиш на термостата ?
n.ganev - майстор
Майка ми е на 75г. и си е постоянно в къщи. Децата се прибират от училище около 13,30 но след това са постоянно в движение, аз понякога работя на смени и се случва и аз да съм вкъщи. За това съм избрал тези настройки. А и когато се налага да се догонват по-високи разлики в температурите/ по-вече от 1гр. разлика на настройките на термостата/ ми се струва, че разхода е по-голям.
rosso666 - специалист
rosso666 написа:
n.ganev написа:
КОлега а когато няма никой у вас през деня каква температура гласиш на термостата ?
Колега на колко киловата ти е настроена горелката
и колко градуса на водата ти стига котела???
n.ganev - майстор
От друга тема разбрах, че си монтирал трипътника. Честито! Слагай кран и нямаш грижи. Помпата е ВИЛО тристепенна като преди монтажа на трипътния я карах на втора степен, а сега е на трета и се справя добре. Включва при 58гр. и изключва при 56гр. като през времето на почивка котела не изстива. При включване на горелката заработва на пълва степен за 80 секунди, преминава на втора степен и работи 80 секунди като през това време достига 58 - 59 градуса и помпата включва и започва да върти през малкия кръг, преминава на трета степен като работи така не повече от 5 минути до достигане на 66 градуса и преминава на първа степен ипродължава да работи само на първастепен като Ткотел се покачва до 68-69гр. Втози момент се усеща че вентила отваря повече, защото температурата започва да спада постепенно и се закрепя на 65-66гр. И така работи на минимална мощност до получаване на сигнал от стайния термостат. По мои сметки с настройките които съм направил на горелката на първа степен мощността е 8 - 8,5кв., а на трета степен е 12 - 12,5кв.

Тема "Въпрос за Будерус" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: