• 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Bate_Pavka - напреднал
Горелката е изключително моя разработка, ще се монтира на Де Дитрих. Спрях се на тази конструкция защото и аз искам да пробвам с костилки.Принципно ще правя и ретортна глава ,но първото пускане ще е с тази.

@sian Шнека ще е "направи си сам" , перата ги изчислих по един руски калкулатор имаше пуснат линк.Правих макетче и се получава. Запалките ще са от IVG. Щом нещата започнат да се метализират обещавам снимки и клипчета :)
bilici - специалист
Аз също поръчах контролер от Натурела, за мотор-редуктори вижте тук http://motor-barbeque.com/.
Понеже имам Фероли мисля да копирам от нея.
Предвидил съм монтаж на Прити19 , но не искам да развалям оригиналната врата.
Искам да купя друга оригинална, някой да знае къде мога да намеря ?
naskov - майстор
joro39 написа:
В Харманли намерих шнек (като прожина на разтегната) по 8 лв метара използват го за хранене на птици имат и по голям размер, но не знам колко му е метара.
Някъде в продавалника имаше производител на шнекове за горелки, ако ви интересува мисля, че ще го намерите.
Radoslaw - специалист
От доста време се опитвам да направя това ,което се дискутира тук.Целите са ми малко по високи.Горелката трябва да може да гори всичко.Днес намираш евтини костилки ,гориш костилки.утре намираш чипс или слънчогледови пелети, гориш тях.Имам такава горелка но в момента не я ползвам и я продавам в Продавалника.(не бих искал да излезе ,че и правя реклама.)Нещата за направата и излизат обаче доста скъпи и с редуктори за грил нещата не стават.Горелките са от чугун шнековете също и си искат своето.Ето и няколко снимки ,да видите за какво става въпрос.Универсалната съм я пробвал с всичко,гори без проблем каквото и сложиш.Имам чувството ,че ако и сложа и пръст от градината и нея ще изгори.Единствения недостатък е ,че няма запозапалване.На пловдивския панаир тази година намерих и запалки ,които мисля ,че ще свършат работа.1600 вата са ,но ако се иска да запалят и въглища може би това е избора.Нямам в момента снимка, но тия дни ще ги намеря и покажа.

Прикачен файл

gorelka 25kW.jpg
gorelka 25kW.jpg (16.23 KиБ) Видяна 7613 пъти
Последна промяна от Radoslaw на съб яну 25, 2014 2:18 pm, променено общо 1 път.
Radoslaw - специалист
Bate_Pavka тази самопочистващата я пуснах заради теб.Може би пролетта ще се опитам да я излея,ако тогава още е актуална и стане нещо от опита,може да я внедриш.
Bate_Pavka - напреднал
Radoslaw написа:
Bate_Pavka тази самопочистващата я пуснах заради теб.
Благодаря! И аз да върна жеста :

Изображение
Изображение
Изображение

Що се отнася до отливането - незам дали си заслужава от икономична гледна точка , на младини дълго работих като моделчик и направата на модела и кутиите за сърцата ще е доста скъпичко.
Иначе и аз черпя вдъхновение от подобни дзверове

Изображение
Изображение
Radoslaw - специалист
Тази първата не е ли и тя отливка?Да прав си за моделите.За една бройка не си заслужава.А и всичко тук в България е много скъпо.За мотор редуктора използван в такива горелки най евтиното което намерих е 500 лв.Е наистина става въпрос за нов ,но при тази цена всичко се обезмисля.Този двигател който си намерил ,не е ли с високи обороти?
Christo - майстор
Двигателят му е куплиран през два червяка. Съвсем на грубо при предавка 1:30, Става 1:900, което при мотор с 1500 об/мин дава под 2 об/мин. Всико това, разбира се, приблизително. Има такива редуктори от "Модул"-Бяла пък и на други места.
Radoslaw - специалист
Christo написа:
Двигателят му е куплиран през два червяка. Съвсем на грубо при предавка 1:30, Става 1:900, което при мотор с 1500 об/мин дава под 2 об/мин. Всико това, разбира се, приблизително. Има такива редуктори от "Модул"-Бяла пък и на други места.
Tи как мислиш,че не съм проверил навсякъде,точно от Бяла цената е 500 лв и това е най- евтиното.не съм и вярвал турските излизат над 600.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: